Απάντηση Ράμμου στον Ντογιάκο: Αντισυνταγματική η γνωμοδότηση για την ΑΔΑΕ

10.01.2023 / 21:32
ka 15

Απαντά με σαφή τρόπο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στην γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου σχετικά με την αρμοδιότητα διαχείρισης αιτημάτων πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής, αν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ο κ. Ράμμος σε πολύ αιχμηρή ανακοίνωση μιλά για εξόφθαλμη παραβίαση της ευθέως εκ του Συντάγματος εκπορευόμενης ανεξαρτησίας της ΑΔΑΕ, η οποία μέχρι σήμερα είχε πάντοτε γίνει σεβαστή. Απευθυνόμενος σε προσωπικό τόνο στον Ισίδωρο Ντογιάκο ο κ. Ράμμος, που αρκετές φορές έχει διαφωνήσει με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των υποκλοπών, μιλά και για πρωτοφανείς απειλές στα μέλη της ΑΔΑΕ.

 «Με δεδομένο ότι το Σύνταγμα φωτίζει την ερμηνεία των νόμων και όχι το αντίστροφο […] ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου δεν δύναται, επικαλούμενος τη γενική αρμοδιότητά του να γνωμοδοτεί επί «νομικών ζητημάτων γενικού ενδιαφέροντος», να διατυπώνει γνώμη επί της ερμηνείας και εφαρμογής διατάξεων που αφορούν τις συνταγματικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ, απευθύνοντας σε αυτήν κατευθυντήριες οδηγίες και απειλώντας μάλιστα με πρωτοφανή τρόπο τα μέλη της με βαρύτατες ποινικές κυρώσεις, αν ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους με τρόπο διαφορετικό από τον από αυτόν υιοθετούμενο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα