Απάντηση ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει την δική του πραγματικότητα

28.05.2022 / 12:10
47f96f388fe0b1aa5afe22ef47dd31cf_XL

Η απάντηση απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα που έχει να κάνει με νέα δημοσκόπηση.

Αφορμή το δημοσίευμα που κάνει αναφορά σε εταιρεία δημοσκοπήσεων «φιλική στον ΣΥΡΙΖΑ» που φέρονται να δημιούργησαν στελέχη προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό σκάνδαλο, στη βάση της προσπάθειας χειρωγώγησης της κοινής γνώμης και με την εμπλοκή υψηλόβαθμοού στελέχους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διατηρεί απευθείας επαγή με τον ξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιο Τσίπρα, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το “σύστημα” Νίκου Παππά».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνεται: «Από τη στιγμή που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν βολεύουν το αφήγημα του κ. Τσίπρα, τι κάνει; Προσπαθεί να κατασκευάσει μια δική του πραγματικότητα. Το έκανε προεκλογικά με τις αλήστου μνήμης BridgingEurope και VoxPop, που όπως αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών, παραπλανούσαν την κοινή γνώμη, το κάνει και σήμερα δημιουργώντας μέσω συνεργατών του κ. Τσίπρα, εταιρεία με έδρα την Κύπρο που διενεργεί φιλικές για τον ΣΥΡΙΖΑ μετρήσεις».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να απαντήσει:

  • Ο στενός συνεργάτης του οικονομικού γραφείου του κ. Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός Π. Αλληλόμης, συμμετέχει στην εταιρεία RealPolls που κάνει μετρήσεις φιλικές για τον ΣΥΡΙΖΑ;
  • Ο κ. Παππάς πρώην στενός συνεργάτης του οποίου, προωθεί τις εν λόγω μετρήσεις με χορηγούμενες καταχωρίσεις, ποια σχέση έχει με την υπόθεση;

Πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση του ΣΕΔΕΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να εξετάσει τις μεθόδους της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες μεθοδεύσεις, είναι να θυμίζει στους πολίτες, το πραγματικό του πρόσωπο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα