Απαγορευτικό από τους ειδικούς για Πάσχα στο χωριό – Τι διασπορά κάνουν τα κορωνοπάρτι

19.04.2021 / 20:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 4

Απαγορευτικό στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις ημέρες του Πάσχα βάζει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας δεν το επιτρέπουν.

Σχολιάζοντας τα ημερήσια κρούσματα, αλλά και την συνεχιζόμενη πίεση στο Ε.Σ.Υ η κυρία Παγώνη ανέφερε αρχικά πως: «Υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και θα την  έχουμε ακόμα τουλάχιστον για ένα δεκαήμερο».

Εν συνεχεία στάθηκε στα κορονοπάρτι που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες σε πλατείες της πόλης, αλλά και στο φετινό Πάσχα. Συγκεκριμένα τόνισε πως… «Όσον αφορά στα πάρτι δυστυχώς που έγιναν αυτές τις μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα μετά από ένα δεκαήμερο δεκαπενθήμερο, που σημαίνει ένας ασυμπτωματικός να ήταν και να μετέδιδε μπορούσε να μεταδώσει σε 80 άτομα».

 «Τώρα όσον αφορά το Πάσχα θέλω να πω ότι έχουμε ακόμα ένα περιθώριο μιας εβδομάδας για να πούμε αν μπορούν να γίνονται μετακινήσεις από νομό σε νομό. Κατά την προσωπική μου άποψη όμως είναι τα πράγματα μέχρι τώρα δεν μπορεί να γίνει.

Και δεν μπορεί να γίνει για τους εξής λόγους. Πρώτον ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός των παραμέτρων, δηλαδή διασωληνωμένων, αριθμός νοσηλευόμενων, που είναι πάνω από 4.000 σε απλές κλίνες και πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων.

 Οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει σε βαθμό  για να έχουμε σχετική ανοσία. Όταν λοιπόν δεν έχουμε σχετική ανοσία με το 50%, δεν μπορούμε να μιλάμε για μετακινήσεις από νομό σε νομό τη στιγμή που οι εμβολιασμοί δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο.

Δεν θα κάνουμε Πάσχα όπως πέρσι κλεισμένοι στα σπίτια, θα μπορούμε να πάμε στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών με μάσκα και αποστάσεις, που νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα από πέρσι.

Θα μπορεί να γίνει διεύρυνση του ωραρίου Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο. Τις μέρες αυτές για να μπορεί να πάει ο κόσμος και στην Ανάσταση, μπορούν να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές στο να αισθανθούμε ότι κάνουμε Πάσχα και ότι μπορούμε να βγούμε να κάνουμε τους περιπάτους μας, χωρίς να είμαστε κλεισμένοι όπως ήμασταν όλοι πέρυσι».

Τέλος συνέστησε να ανοίξει η εστίαση πιο γρήγορα για να αποφύγουμε εικόνες συνωστισμού: «Και από κει και πέρα θα κάνουμε λίγη υπομονή για να κάνουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι με τουρίστες, με τουρισμό, με εστίαση. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι βλέποντας τα χθεσινά γεγονότα πρέπει γρηγορότερα να ανοίξει η εστίαση ούτως ώστε οι νέοι που σωστά θέλουν να βγουν έξω μετά από ένα χρόνο κλεισμένοι να πάνε με αποστάσεις, με μάσκες κι έλεγχο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα