Απαγόρευση κυκλοφορίας : Αλλάζει το ωράριο από αύριο – Τι ισχύει για το SMS στο 13033

02.01.2021 / 17:10
Daily life in the city, during the outbreak of the novel Coronavirus (COVID-19) Pandemic in Athens Greece on May 2, 2020. Greece is in the end of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog./ Καθημερινότητα στην πόλη, στην περιόδο της Πανδημίας του νέου κορωναϊού (COVID-19), Αθήνα, 2 Μαΐου, 2020. Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιδιώκοντας να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης από τον κοροναϊό COVID-19, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση.

Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, και για μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 τα ξημερώματα.

Στο πλαίσιο της επιστροφής στο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επανέρχεται και η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, με εξαιρέσεις τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και το SMS
Σε ό,τι αφορά τους κωδικούς που μπορούν να στέλνουν οι πολίτες με SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις τους, εν μέσω του lockdown, υπενθυμίζεται ότι είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους (π.χ. μανάβικο και κρεοπωλείο).
Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα