Αντίστροφη μέτρηση για την εστίαση – Τα περισσότερα από τα μαγαζιά στο κέντρο της Πάτρας έχουν ανοίξει

18.04.2021 / 13:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 40

Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης για να δουλέψουν take away, βλέποντας ότι το πράσινο φως από την επιτροπή για να ξεκινήσουν κανονικά την λειτουργία τους αργεί ακόμα να έρθει.  

Ήδη το 80% των καταστημάτων εστίασης που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Πάτρας, έχει ανοίξει και η αντίστροφη μέτρηση για να επιστρέψει ο κλάδος σε μία κανονικότητα έχει ξεκινήσει.

Όλα αυτά τη στιγμή που στους υπαίθριους χώρους της Πάτρας  γίνεται ένας χαμός σε καθημερινή βάση από τον κόσμο, με συνωστισμός και συναθροίσεις,  με την αστυνομία να μην μπορεί να κάνει ελέγχους και αντί αυτού να μοιράζει πρόστιμα σε επιχειρηματίες του κλάδου.

Στο μεταξύ ο ΣΚΕΑΝΑ έχει ζητήσει προτεραιότητα στους εργαζομένους του κλάδου της εστίασης  για την εμβολιαστική διαδικασία, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο η πολιτεία θα δώσει ένα αβαντάζ στον χώρο που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία.

Τα εμβόλια και τα self τεστ που αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό τις ιχνηλατήσεις είναι δύο από τα βασικά επιχειρήματα του κλάδου που πλέον ζητάει να ανοίξει όσο πιο σύντομα γίνεται.

Όπως ισχυρίζονται οι επαγγελματίες του κλάδου το lockdown δεν έχει πλέον κανένα νόημα αφού ο κόσμος βγαίνει και υπάρχει μεγάλη κίνηση, ειδικότερα στα στέκια των νεών όπου παρατηρούνται συνωστισμοί.

Τουλάχιστον με το άνοιγμα των μαγαζιών θα σταματήσει αυτή η αναρχία που παρατηρείται σε σκάλες, σε πλατείες και πάρκα και η οποία είναι βέβαιο ότι πλέον δεν μπορεί να σταματήσει, όσο και αν οι έλεγχοι αυξηθούν. Κοινώς δεν πάει άλλο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα