Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας

12.06.2021 / 9:26
gko 15

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας έχει αρχίσει. Με στόχο την προετοιμασία χώρων που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού έργου του τμήματος αυτεπιστασίας κοινόχρηστων χώρων και κτιρίων του Δήμου, προχώρησαν σε αντικατάσταση τμήματος  και προέκτασης της σκηνής στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας με φόντο την παράσταση «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου.

Παράλληλα, για τις ανάγκες της οπερέτας «Ο Βαφτιστικός» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ που θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο του Ρίου στις 5 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε αυτοψία με την συμμετοχή της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, του προϊσταμένου τμήματος ηχογραφήσεων μουσικών συνόλων της ΕΡΤ κ. Μιχάλη Συγλέτου και εκπροσώπου της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ξεκινάει τις εκδηλώσεις του στις 24 Ιουνίου με το έργο «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Η παράσταση στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος  στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου. Η παράσταση θα ανέβει στις 24 και 25 Ιουνίου.

Η παράσταση, «Ελευθερία. Ο Ύμνος των Ελλήνων», είναι μια παράσταση επικού θεάτρου καθώς βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η δραματική επεξεργασία και η σκηνοθεσία του έργου  στοχεύουν σε μια διαυγή αναπαράσταση των γεγονότων, με  μια πλήρη ψυχοσωματική συμμετοχή των ηθοποιών.   Στο έργο υπάρχουν χαρακτήρες  που, όπως και στα πραγματικά γεγονότα, ο κάθε άνθρωπος, έτσι και ο κάθε χαρακτήρας, δοκιμάζεται διαφορετικά από την σκληρή πραγματικότητα αλλά όλοι στο τέλος καταλήγουν στην πιο  γενναία πράξη.

Πέντε ηθοποιοί επί σκηνής ζωντανεύουν τις μεγάλες στιγμές της δεύτερης πολιορκίας  του Μεσολογγίου. Βασισμένοι στην συνταρακτική περιγραφή των γεγονότων από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Σπύρου Μήλιου (Σπυρομήλιου) που έζησε  την πολιορκία μέσα από τα τείχη, οι ηθοποιοί της παράστασης αφηγούνται και αναπαριστούν όλη την  ένδοξη και ηρωική αντίσταση των πολιορκημένων του Μεσολογγίου  μέχρι τον αποκλεισμό του από το οθωμανικό στόλο. Η είσοδος θα είναι ελεύθεροι για το κοινό.

Ακολουθεί στις 5 Ιουλίου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ η οποία παρουσιάζει στο Κάστρο του Ρίου  την  Οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Σε μια Αθήνα στον απόηχο των Βαλκανικών Πολέμων και στη δίνη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, μια σειρά από διασκεδαστικές παρεξηγήσεις προκύπτουν όταν ο Πέτρος Χαρμίδης, στρατιώτης στο μέτωπο και σύζυγος της Κικής, αποφασίζει να υποδυθεί τον βαφτιστικό της Βιβίκας, τον οποίο, όμως, εκείνη δεν θυμάται οπτικά. Ο Χαρμίδης επισκέπτεται τη Βιβίκα στο σπίτι όπου μένει με τον σύζυγό της και στο οποίο φιλοξενεί, συμπτωματικά, τη φίλη της, Κική. Ο Γιώργος Αραβίδης διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα