Αντιπρόεδρος «Ελλάν Πασσέ» στον Max FM: “Η πράξη ήταν αποτρόπαια”

04.01.2023 / 10:22
ka-24-850x460-2

Στον Max FM 93.4 και τον Γιάννη Γεωργιόπουλο μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας των Ελλήνων Ρομ «Ελλάν Πασσέ», κ Μπάτζαλης.

Όπως ήταν φυσικό, ρωτήθηκε για το φλέγον θέμα των ημερών με τον 35χρονο Ρομά, που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήγε σε επιχείρηση της Πάτρας για να πει τα κάλαντα και τον ανάγκασαν να γονατίσει, βάζοντας του στη συνέχεια φωτά.

Καταδικάζοντας το γεγονός, είπε στην εκπομπή “Πράσινο – κόκκινο σε γαλάζιο φόντο”: “Είμαστε σε ανοικτή γραμμή με τους εκπροσώπους μας στην Πάτρα. Η πράξη ήταν αποτρόπαια. Οι συμπεριφορές αυτές δεν εκφράζουν κανέναν εν έτει 2023. Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε η δολοφονία του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη και τώρα αυτό.

Η πράξη και η συμπεριφορά αυτή είναι άκρως καταδικαστέα. Δεν μπορούμε να φερόμαστε σε έναν άνθρωπο με αυτόν τον τρόπο, ειδικά αν μιλάμε για περίπτωση ατόμου με ειδικές ανάγκες. Είμαστε σε επαφή με τους συγγενείς του 35χρονου. Όχι με τον ίδιο. Δεν μπορεί ένα αστείο, ένα καλαμπούρι να γίνει με αυτό τον τρόπο. Είναι ξεκάθαρο πως κάτι έχει προηγηθεί. Ίσως τον φόβισαν με κάτι. Πώς μπορείς σε έναν άνθρωπο να βάλεις φωτιά;”

Θυμίζουμε ότι, ο ίδιος ο 35χρονος είπε για το γεγονός: «Δεν μου έγινε bullying, κανείς δεν με πείραξε…».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα