«Αντίποινα» Κασσελάκη σε Θεοχαρόπουλο: Τον απέλυσε την ημέρα της Διάσκεψης του Ινστιτούτου Τσίπρα

17.06.2024 / 18:59
kasselakis_theoxaropoulos1

Ταράζει το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς ανήμερα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ινστιτούτου Τσίπρα, προχώρησε στην απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Στοχεύοντας πρόσωπα της «προεδρικής φρουράς» δηλαδή με αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, η Κουμουνδούρου προχώρησε, κατά ασφαλείς πληροφορίες, στη λύση της συνεργασίας του κ. Θεοχαρόπουλου με τη βουλευτή Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, καθώς απασχολούνταν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σημειωτέον ότι δεν έχουν περάσει λίγες ώρες, από τη στιγμή που ο κ. Θεοχαρόπουλος ανακοίνωσε με τον Γιάννη Ραγκούση την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με ζητούμενο την ουσιαστική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη συζήτηση περί συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Το παρασκήνιο

Ακόμη πιο τεταμένη καθιστά την εσωκομματική ατμόσφαιρα το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε απομακρυνθεί άκομψα από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες ημέρες της ηγεσίας Κασσελάκη, με την Κουμουνδούρου να ζητά τότε από τον κ. Θεοχαρόπουλο να παραμείνει στη θέση που είχε ως σήμερα, αλλά και να αναλάβει Υπεύθυνος Προγράμματος. Μάλιστα, σήμερα βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Ωδείο Αθηνών, για την Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα, έχοντας και ένα θερμό διάλογο με τον Ζόραν Ζάεφ.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόλυση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα παραμονές της εκδήλωσής που είχε συμμετάσχει με τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Μετά την αντικαταστατική απομάκρυνσή μου από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δυστυχώς σήμερα και πάλι αιφνιδίως, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ενημερώθηκα εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία που είχα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει με εντολή του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Επισημαίνεται ότι το νέο στοιχείο αυτής της εβδομάδας ήταν η πρόταση που έχω καταθέσει – όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι – για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Είναι αδιανόητο, η απάντηση σε αυτούς τους προβληματισμούς, που απασχολούν σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη, να είναι αυτή.

Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα.

Τραγική ειρωνεία. Πριν λίγα χρόνια, ορισμένοι αναλάβαμε προσωπικό και πολιτικό κόστος, στηρίξαμε και ψηφίσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και κόντρα στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος συγκροτήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία. Η ενημέρωσή μου σήμερα έγινε τη στιγμή που συνομιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάεφ για εκείνες της ιστορικές στιγμές της ψήφισης και την ανάγκη σήμερα τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα