Αντιδράσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου σε εργαζόμενους της υγείας και στα σώματα ασφαλείας- Τι αναφέρουν στον MAX FM οι πρόεδροι των εργαζομένων

01.07.2021 / 10:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio_art-52

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει ύστερα από το ζήτημα που τέθηκε σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων που συνδέονται με την υγεία και τα σώματα ασφαλείας. Σε τοπικό επίπεδο ιδιαίτερα, οι αρμόδιοι τονίζουν ότι είναι τόσο μικρό το ποσοστό ανεμβολίαστων σε αυτές τις κατηγορίες που δεν θα έπρεπε καν να τίθεται ζήτημα υποχρεωτικότητας.


Ο Γιάννης Θεωδορόπουλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, τόνισε στον MAX FM και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου πως δεν είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό οι υγειονομικοί, ωστόσο η αντιμετώπιση της κατάστασης τους φέρνει μπροστά από ένα σύννεφο αμφιβολίας. Τα σενάρια αλλάζουν καθημερινά, ζήτημα για μη εμβολιασμό δεν υπάρχει από τη δική τους τη πλευρά και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι αρκετά μικρό αφού σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν εμβολιαστεί. Όλο αυτό λοιπόν δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια, αμφιβολίες και απορίες. «Να μας πείσετε ότι είναι ασφαλή τα εμβόλια και δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα», ανέφερε ο κ. Θεωδορόπουλος.


Οι αντιδράσεις ωστόσο κυριαρχούν και στην Ελληνική Αστυνομία. Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Χαράλαμπος Τσίτσικας, χαρακτήρισε το ζήτημα ως «εξίσωση για δυνατούς λύτες». Από την μία πλευρά ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει την οποιαδήποτε φυσική επέμβαση στο σώμα του αλλά από την άλλη, επείγουν όλοι οι λόγοι δημόσιου συμφέροντος και προστασίας της υγείας. Άλλωστε ήδη έχουμε αναθεωρήσει τη στάση αυτή από τη στιγμή που ο ιός μας έχει κοστίσει τόσους νεκρούς. «Θεωρώ πως πως φταίει η υπερπροβολή των παρενεργειών των εμβολίων που δημιουργεί αυτή τη σύγχυση. Άλλωστε είναι μεγάλο το ποσοστό εμβολιασμένων. Θα μπορούσε όμως να γίνει μια ενημέρωση, να έρθει κάποια ειδική επιτροπή να παραθέσει τα ιατρικά δεδομένα και να αποφύγουμε την υποχρεωτικότητα αυτή», τόνισε ο κ. Τσίτσικας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα