Αντί για μαγιονέζα: Η συνταγή για την πιο υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική

19.10.2023 / 8:32
a36fe0c9e32c41abb44e351ff74fdc91

Η μαγιονέζα είναι μια αγαπημένη σάλτσα που προσθέτει μια κρεμώδη και πικάντικη πινελιά σε κάθε πιάτο. Ωστόσο, η παραδοσιακή μαγιονέζα είναι υψηλή σε λιπαρά και θερμίδες, τα οποία μπορεί να μην ταιριάζουν με τις διατροφικές προτιμήσεις και στόχους σου. Ευτυχώς, υπάρχει μια πιο υγιεινή εναλλακτική που προσφέρει την ίδια λεία και κρεμώδη υφή ενώ είναι χαμηλότερη σε λιπαρά και θερμίδες. Παρακάτω θα δεις μια απλή διαδικασία παρασκευής ενός νόστιμου υποκατάστατου μαγιονέζας. Αυτή η ευέλικτη σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία συνταγών με βάση τη μαγιονέζα και είναι απίστευτα εύκολο να προσαρμοστεί στο γούστο σου.

Γιατί να επιλέξεις τη νόστιμη εναλλακτική λύση με γιαούρτι;

Η μαγιονέζα γιαουρτιού έχει πολλές ιδιότητες που την καθιστούν μια εξαιρετική εναλλακτική στην παραδοσιακή μαγιονέζα:

Απαλή και κρεμώδης: Ακριβώς όπως η κανονική μαγιονέζα, αυτό το υποκατάστατο γιαουρτιού προσφέρει λεία και κρεμώδη υφή.

Χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες: Σε σύγκριση με τη συμβατική μαγιονέζα, είναι σημαντικά χαμηλότερη σε λιπαρά και θερμίδες. Σου επιτρέπει να απολαμβάνεις την κρεμώδη και πλούσια υφή της κάνοντας παράλληλα πιο υγιεινές επιλογές.

Γρήγορη και εύκολη: Η παρακάτω συνταγή είναι απίστευτα απλή και απαιτεί μόνο δύο λεπτά από το χρόνο σου. Με λίγα συστατικά και ελάχιστη προσπάθεια, μπορείς να φτιάξεις αυτό το υγιεινό υποκατάστατο σε χρόνο μηδέν.

Προσαρμόσιμες γεύσεις: Μία από τις καλύτερες πτυχές της συνταγής είναι η ευελιξία της. Μπορείς εύκολα να την προσαρμόσεις στις γεύσεις σου, με ατελείωτες παραλλαγές να συμπληρώνουν τα πιάτα σου.

Συνταγή για υγιεινή μαγιονέζα:
Συστατικά:

1,5 φλιτζάνι γιαούρτι (375 γρ.)
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. πάστα τσίλι

Διατροφικές πληροφορίες (ανά δοχείο):

Θερμίδες: 459
Λίπη: 23,5 γρ
Υδατάνθρακες: 23,3 γρ
Πρωτεΐνη: 39,5 γρ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και την πάστα τσίλι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά και να ομογενοποιηθούν.

Χρήση:

Αυτό το υποκατάστατο μαγιονέζας γιαουρτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αναλογία 1 προς 1, ακριβώς όπως η παραδοσιακή μαγιονέζα. Μη διστάσεις να το ενσωματώσεις σε διάφορες συνταγές που απαιτούν μαγιονέζα, όπως πατατοσαλάτα, διαβολικά αυγά, σάντουιτς τόνου και πολλά άλλα. Η κρεμώδης υφή και η πικάντικη γεύση του θα ενισχύσουν τα αγαπημένα σου πιάτα διατηρώντας τα πιο υγιεινά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα