Παρασκευή, 7.05.2021, 6:45 μμ

Άντεξαν τα νοσοκομεία της Πάτρας στην πίεση του κορωνοϊού – Πότε ξεκινά η επιστροφή στην “κανονικότητα”

15.04.2021 / 20:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 13

Αρκετά καλύτερη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας με τα περιστατικά covid.

Εφόσον η κατάσταση συνεχιστεί έτσι και δεν αλλάξει κάτι με την πορεία του ιού να μπαίνει σε μία σταθεροποίηση, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και για τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

Τι σημαίνει αυτό; Θα ξεκινήσει η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων που στο ΠΓΝΠ έχει σταματήσει εδώ και πάνω από 1,5 μήνα ενώ θα ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Ήδη οι λίστες αναμονής είναι αρκετά μεγάλες αφού όλο αυτό το διάστημα της έξαρσης γίνονταν μόνο τα έκτακτα χειρουργεία και αρκετός κόσμος περιμένει τη σειρά του για να χειρουργηθεί.

Το όλο θέμα συζητήθηκε και στην συντονιστική επιτροπή για τη διαχείριση της covid. Το σημαντικό και αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε παρόλο που η κατάσταση παραμένει ασφυκτική και η αποσυμπίεση ειδικότερα στις ΜΕΘ θα αργήσει να επέλθει, είναι ότι τα δύο νοσοκομεία εντέλει άντεξαν σε αυτή την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή που κράτησε πάνω από δύο μήνες.

Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Οφείλεται στην οργάνωση, στον προγραμματισμό και στην εμπειρία που έχει πλέον το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας.  

Οι νοσηλείες της Πέμπτης

Το σύνολο των νοσηλειών έφτασε τις 170 και συγκεκριμένα:

-Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 69 άτομα στις κλινικές covid, 2 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 26 ασθενείς στη ΜΕΘ.

-Στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”  65 είναι οι ασθενείς στις κλινικές covid και 8 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα