Παρασκευή, 19.08.2022, 7:21 πμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: Καταγγέλλει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από την Αστυνομία

26.11.2020 / 17:13
sygentrosi_may_2019_b

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καταγγέλλει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από την Αστυνομία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων καταστολής σήμερα ημέρα απεργίας στο κέντρο της Πάτρας όπου από νωρίς το πρωί είχαν περικυκλώσει τόσο την πλ. Όλγας το σημείο δηλαδή που καλούσαν σε συγκέντρωση Φοιτητικοί Σύλλογοι, εργατικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς όσο και τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος ενώ μάλιστα σε μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο επιβλήθηκαν πρόστιμα. Ακόμη μια φορά μετά το Πολυτεχνείο η κυβέρνηση με την βάρβαρη πολιτική της κάνει ξεκάθαρο πως όσο κλιμακώνεται η άνευ προηγουμένου επίθεση στα  δικαιώματα της εργατικής τάξης (βλ. νέος πτωχευτικός κώδικας, νομοσχέδιο Βρούτση, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία  κ.α.) αυτή θα πηγαίνει χέρι χέρι με την καταστολή. Το μόνο μέλημα λοιπόν της κυβέρνησης αντί να είναι το πως θα διασφαλιστεί η δημοσιά υγειά και το πως θα ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ είναι το πως θα ξεμπερδέψουν με το οργανωμένο κίνημα  για να μην υπάρχει καμία αντίσταση, για να πληρώσει για άλλη μια φορά τα σπασμένα της κρίσης ο λαός.

Σήμερα λοιπόν η ανάγκη να δώσει το εργατικό κίνημα απάντηση ανατροπής είναι πιο αναγκαία από ποτέ, μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί και η υγειά του λαού μας.

Το κίνημα δεν τρομοκρατείται από κινήσεις σαν αυτή βγαλμένες από τα χρόνια της  χούντας. Το δόγμα “νόμος και τάξη” που θέλουν να επιβάλλουν στο μαζικό κίνημα δεν θα τους περάσει. Να σπάσουμε στο δρόμο το φόβο και την τρομοκρατία, με ανταρσία στην νέα βαρβαρότητα κυβέρνηση-κεφαλαίου, για να βάλουμε σε lockdown την πολιτική τους και όχι τις ζωές μας. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ακόμη και σήμερα δεκάδες αγωνιστές και συνδικαλιστές  κατάφεραν αντί συγκέντρωσης να πραγματοποιήσουν  παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε νοσοκομεία και κεντρικά σημεία της πόλης σπάζοντας το φόβο και τις απαγορεύσεις. Συνεχίζουμε δυναμικά για να σπάσουμε τις χουντοαπαγορεύσεις τους.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ

ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ!!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα