Ανοίξτε τα παράθυρα ζητά το υπουργείο Υγείας από τα ΜΜΜ

13.11.2020 / 14:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
metro1-550x275

Το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο του, που απευθύνετε στους συγκοινωνιακούς οργανισμούς της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη την έναρξη της χειμερινής περιόδου και την συνακόλουθη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 και άλλων κρουσμάτων ιογενούς αιτιολογίας (εποχική γρίπη κ.α), ζητά και κρίνει σκόπιμη και απαραίτητη την υπενθύμιση τήρησης των κανόνων υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα πλαίσια της προστασίας του επιβατικού κοινού και του προσωπικού.

Ιδιαίτερα σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκος, εφιστά την προσοχή τους, αναφορικά με τον ανάγκη συστηματικού, συνεχούς και επαρκούς αερισμού στα ΜΜΜ.

Επισημαίνεται ότι, για λόγους προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού θα πρέπει σε κάθε περίπτωση τα παράθυρα των οχημάτων να είναι συνεχώς ανοιχτά, από την αφετηρία και καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών, για επαρκή αερισμό ταυτόχρονα ή και ανεξαρτήτως της χρήσης του κλιματισμού.

Αναφορικά με τη χρήση κλιματισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα λοιπά μέσα μεταφορών (ταξιδιωτικά λεωφορεία-πούλμαν, πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ) συνιστάται η χρήση τους σε ρύθμιση μεγιστοποίησης της εισαγωγής νωπού αέρα σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παράθυρα, όπου αυτό είναι εφικτό. Επιβεβλημένη είναι η τακτική συντήρηση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή διαδικασίες.

Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των επιβατών αναφορικά με τη χρήση μάσκας, τη τήρηση αποστάσεων και ατομικής υγιεινής μέσω οπτικών και ηχητικών σημάτων. Οι ανωτέρω συστάσεις αφορούν τόσο τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες όσο και τις δημοτικές συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα