Άνοιξε ο τουρισμός – Τι ισχύει για τα σύνορα και τις πύλες εισόδου

15.05.2021 / 12:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 27

Διάπλατα η Ελλάδα άνοιξε σήμερα τις πύλες της στον τουρισμό, με κόσμο να έρχεται τόσο αεροπορικώς όσο και με πλοία και από τα χερσαία σύνορα.

Για την είσοδο στη χώρα από το εξωτερικό, οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης), είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτή ημερομηνία νόσησης.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο κατά την είσοδό τους στη χώρα. Τα μέτρα ισχύουν για τους εισερχόμενους μέσω όλων των διεθνών αεροδρομίων, των λιμανιών της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, στους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα και Ορμενίου σε 24ώρη βάση, και στον σταθμό των Ευζώνων από τις 7:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Tο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εισόδου από το συνοριακό σταθμό Κακαβιάς είναι τετρακόσια άτομα ημερησίως, χωρίς να υπολογίζονται οι οδηγοί φορτηγών.

Η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων είναι δυνατή μέσω των συνοριακών σημείων του Προμαχώνα, του Ορμενίου, των Ευζώνων, των Κήπων, της Εξοχής και της Νυμφαίας από τις 7:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ αλλά και της Κακαβιάς από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα