Άνοιξε ο τουρισμός, αλλά τα 4 στα 5 ξενοδοχεία έμειναν κλειστά – Στο 15% κατά μέσο όρο η πληρότητα

17.05.2021 / 20:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 11

 Μόλις ένα στα πέντε ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη χώρα, με τα περισσότερα από αυτά να είναι μικρομεσαίας δυναμικότητας, άνοιξε με την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, το Σάββατο 15 Μαΐου, με τις πληρότητες, ωστόσο, να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ελάχιστες περιοχές να παρουσιάζουν μία σχετικά για τα δεδομένα της εποχής ικανοποιητική κίνηση.

Ειδικότερα και όπως λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, στη συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων η πληρότητα κινήθηκε κατά μέσο όρο μόλις στο 15%, ενώ κατά το γενικό γραμματέα της ΠΟΞ, Μανώλη Τσακαλάκη, σε κανένα ξενοδοχείο στη χώρα η πληρότητα δεν ξεπέρασε το 40%-50%, ποσοστό που εντοπίστηκε σε ελάχιστες επιχειρήσεις.

«Το έχω πει εδώ και αρκετό και καιρό ότι οι πληρότητες θα κινούνται γύρω στο 15% και δυστυχώς δικαιώθηκα. Αυτή θα είναι η εικόνα που θα παρουσιάζει ο κλάδος ολόκληρο το Μάιο. Τον Ιούνιο θα είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση, αλλά δε θα έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις. Από το τέλος του Ιουνίου θα αρχίσουν να ανοίγουν μαζικά τα ξενοδοχεία», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Τάσιος.

«Με τόσο χαμηλές πληρότητες, κατά μέσο όρο στο 15% – 20%, είναι αδύνατο να βγουν τα έξοδα. Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε και το διατυμπανίζαμε. Άλλωστε, το είχε αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς και ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος μίλησε για μαζικότερο τουρισμό από το τέλος Ιουνίου και μετά», συμπληρώνει από την πλευρά του ο κ. Τσακαλάκης.

Κατά τον ίδιο, το πρώτο Σαββατοκύριακο που άνοιξε ο τουρισμός ελάχιστες περιοχές της χώρας σημείωσαν μια σχετικά ικανοποιητική κίνηση για τα δεδομένα της εποχής.

 Σε αυτές συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνηοσα και κυρίως η Ρόδος και η Κως, καθώς και η Σάμος. Στον αντίποδα, η Κρήτη, η οποία αποτελεί παραδοσιακά το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό για τη χώρα, η τουριστική κίνηση δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα