«Άνοιξε» η πλατφόρμα για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση

22.03.2021 / 22:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 24

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις για απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), που είναι απαραίτητο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους αλλογενείς αλλοδαπούς τέθηκε σε λειτουργία.

Η πλατφόρμα λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας όπου βρίσκεται αναρτημένη και η Τράπεζα Θεμάτων των εξετάσεων (exetaseis-ithageneia.ypes.gr) της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών. Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πραγματοποιείται με τους κωδικούς του taxisnet.

Οι αιτούντες μπορούν να επιλέξουν σε ποια από τις πόλεις που θα υπάρχουν εξεταστικά κέντρα επιθυμούν να εξεταστούν. Οι πόλεις είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, η Κομοτηνή και η Τρίπολη. Έχει προβλεφθεί ειδική φόρμα αίτησης για όσους ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εξεταζόμενων (άνω των 62 ετών, με μαθησιακά προβλήματα ή με παθήσεις και αναπηρίες). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Απριλίου 2021.

Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ, ενώ απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαλειτουργεί με τις πληροφοριακές βάσεις της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ιθαγένειας για την αυτόματη ταυτοποίηση του αιτούντος.

Να σημειωθεί ότι οι γραπτές εξετάσεις, που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με διαδικασίες αντίστοιχες των πανελλαδικών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Μαΐου 2021. Σε περίπτωση αποτυχίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επαναλάβουν τις εξετάσεις χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς την επανάληψη της διαδικασίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα