Ανοίγουν τα εποχιακά καταστήματα και το λιανεμπόριο, τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ

03.12.2020 / 7:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
maizonos-1

Ο κύβος ερρίφθη και έτσι η κυβέρνηση θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, τα εποχιακά καταστήματα σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τους επιχειρηματίες που τα έσοδά τους εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων καθώς και του λιανεμπορίου, έρχονται αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ, καθώς θα ξαναμπούν στα ράφια και θα πωλούνται κανονικά, τα προϊόντα που μέχρι στιγμής είχαν απαγορευτεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό «προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών), κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο γι’ αυτά τα είδη, το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ, και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να συμμεριστώ μαζί σας την αγωνία που έχουμε να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα η αγορά να παραμείνει όρθια, λειτουργική και οι επιχειρήσεις να υπάρχουν, να μην έχουν υποστεί ανήκεστο βλάβη».

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. «Εγώ πρώτος βγήκα και διέψευσα όλες τις φήμες που προέκυψαν, ότι δήθεν τα σούπερ μάρκετ είναι εστίες υπερμετάδοσης. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μίλησα με τον ΕΟΔΥ και δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να τεκμηριώνει αυτή την άποψη. Αντιθέτως, έχει αποδειχθεί ότι η αγορά σούπερ μάρκετ έχει κινηθεί με τρόπο μεγάλης υγειονομικής ασφάλειας».

Οσον αφορά τη διασκέδαση, αυτή φαίνεται πως θα αργήσει καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε οτι μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά δεν θα ανοίξουν αν δεν εμβολιαστούν πρώτα οι πολίτες.

Τέλος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα σχολεία θα ξαναλειτουργήσουν μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα