Παρασκευή, 2.12.2022, 12:22 μμ

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα γίνει ο αγιασμός στις 14 Σεπτεμβρίου

01.01.1970 / 0:00
dete-featured

Με μάσκες και αυξημένα μέτρα προστασίας θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Η Νίκη Κεραμέως σε ε δηλώσεις της, τόνισε μεταξύ άλλων πως η εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας στους μαθητές θα είναι μέρος της καθημερινότητάς τους.

Όσο για τον αγιασμό, κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για παιδιά με άσθμα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει δώσει λίστα συγκεκριμένων παθήσεων που δεν συνιστάται η χρήση μάσκας και επίσης υπάρχει λίστα με ομάδες αυξημένου κινδύνου, συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Και τα νηπιαγωγεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου, τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Διευκρινίσεις έδωσε η υπουργός Παιδείας σχετικά με τον αγιασμό. θα γίνεται ανα τάξη και σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε χθες οτι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις μάσκες και έγιναν 91 προσφορές, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αν ο γονιός έχει Covid φυσικά και ο μαθητής μπορεί να απουσιάζει, χωρίς να προσμετράται η απουσία, απάντησε σε σχετικό ερώτημα η υπουργός.

Για τους αναπληρωτές καθηγητές είπε ότι θα γίνουν «πολλές παραπάνω προσλήψεις» ενώ τόνισε ότι έχουν προβλεφθεί κονδύλια 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα οι υπουργός ενθάρρυνε τους γονείς να πάνε τα παιδιά στο Ολοήμερο, ώστε να περιοριστεί η επαφή με παππούδες και γιαγιάδες.

Εαν υπάρχει ανάγκη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, επίσης υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης καθηγητών, διευκρίνισε η κυρία Κεραμέως.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι εξαρτάται από δεδομένα που δεν υπάρχουν ακόμα, όπως οι απουσίες στο διδακτικό προσωπικό.

Σχετικά με την εφαρμογή πρωινών και απογευματινών μαθημάτων είπε ότι είναι δυσλειτουργικό και προκαλεί προβλήματα. Η εκ περιτροπής διδιασκαλία, εφαρμόστηκε, όμως πλέον οι μελέτες δείχνουν ότι όλη αυτή η αναστάτωση στη διαδικασία μπορεί να επιφέρει πιο επικίνδυνες συνέπειες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν την εκ περιτροπής διδασκαλία, αλλά ενισχύουν τα μέτρα προστασίας, τόνισε η υπουργός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα