Άνοιγμα Εκκλησιών: Κρίσιμη η σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου – Η στάση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

13.12.2020 / 9:34
κο 15

Κλειστοί θα παραμείνουν οι ναοί κατά τη διάρκεια των εορτών, μετά από απόφαση της κυβέρνησης και των ειδικών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ θα ανοίξουν μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Μάλιστα, αυτές τις δύο ημέρες, εντός των ναών θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία ως και 9 ατόμων, με εξαίρεση τους μητροπολιτικούς ναούς, εκεί όπου το όριο θα φτάνει τα 25 άτομα, με την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων να έχουν οι οικείες Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την  ίδια στιγμή ξεκαθαρίζεται ότι ο εορτασμός των Θεοφανείων με τον αγιασμό των υδάτων δεν θα πραγματοποιηθεί.

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η Ιερά Σύνοδος για τα μέτρα, με τις πρώτες αντιδράσεις ιερέων να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καθώς περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα άνοιγε τις εκκλησίες με μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις.

Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και μια μειοψηφία πατέρων εμφανίζεται ότι δεν θα υπακούσουν και θα ανοίξουν κανονικά τις πόρτες των εκκλησιών, ακόμα κι αν συλληφθούν.

Σε ότι αφορά την Μητρόπολη Πατρών η στάση του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου αναμένεται να κριθεί με βάση τις αποφάσεις της Οικουμενικής Συνόδου και ταυτιστεί μαζί τους.

Ωστόσο, θυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Πατρών ήταν ο πρώτος ιεράρχης που απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και ζήτησε από τους κυβερνώντες να ανοίξουν τους ναούς τις ημέρες των γιορτών με μέτρα και αποστάσεις.

Αντιδράσεις πάντως, αναμένεται να υπάρξουν και από σκληρούς τοπικούς εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα