Ανοίγει πανιά ο τουρισμός – Οι πέντε ζώνες άμυνας – Έρχονται νέα πρωτόκολλα

13.05.2021 / 21:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 18

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έδωσε από το Σούνιο το σύνθημα για το ξεκίνημα του τουρισμού στην Ελλάδα με το «ανοίγουμε πανιά».

Στη συνέντευξη Τύπου του κ. Θεοχάρη παρουσιάστηκαν επίσης και τα πέντε νέα σποτ του ΕΟΤ, μέσω των οποίων παρουσιάζεται η χώρας μας με εντυπωσιακές εικόνες σε όλο τον κόσμο με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.

«Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα ως έναν τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια», είπε αρχικά ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: «Τιμάμε τη διαχρονικότητα της Ελλάδας και ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όλων. Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχτήκαμε τους επισκέπτες με ασφάλεια. Γι’ αυτό η χώρα μας βραβεύτηκε ως πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουρισμού για το 2020».

Ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πως: «Οι προτεραιότητες έχουν ανατραπεί στη ζωή όλων μας και αυτό επηρεάζει και τον τουρισμό. Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια. Οφείλουμε αυτή την προσπάθεια και την επιτυχία στους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα».

Ο υπουργός Τουρισμού, τόνισε πως ο τουρισμός ανοίγει με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας:

Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα: Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση, πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR test έως και 72 ώρες πριν, πιστοποιητικό ανάρρωσης, ενεργοποίηση του Green Pass από 1 Ιουνίου

Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας με rapid test

Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας

Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια

Όπως τόνισε έχει καταρτιστεί χάρτης σε 35 σημεία ξενοδοχείων απομόνωσης, μετά από νέα ανάλυση επί τη βάσει των πυλών εισόδου και της απομόνωσης που μπορεί να γίνεται κατευθείαν.

Θα υπάρξει μάλιστα εφαρμογή νέων πρωτοκόλλων των δραστηριοτήτων στον τουρισμό:

Λεωφορεία

Ξεναγήσεις

Μουσεία

Yachting

Ξενοδοχεία

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα