Ανοίγει κανονικά το λιανεμπόριο με SMS και χρονικό περιορισμό

15.01.2021 / 17:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
9a7ee1243fac474489d5e064e319c055

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μελετάται το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου χωρίς click away και click in shop αλλά με sms και χρονικό περιορισμό.Aπό τη Δευτέρα αναμένεται επίσης να ανοίξουν και τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα κέντρα περιποίησης νυχιών με ραντεβού.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση του υπ. Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τον περιορισμό των ατόμων ανά τμ, ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 με κωδικό 2 έχοντας χρονικό περιθώριο δυο ωρών για τις αγορές τους.Τα ραντεβού για αγορές θα πρέπει να είναι σύντομα αφού θα υπάρχει χρονικό όριο παραμονής σε κάθε κατάστημα 2 ωρών που θα προκύπτει από το sms που θα έχει σταλεί. Να σημειωθεί ότι με τα νέα δεδομένα ισχύει και νέο τσουχτερότερο πρόστιμο αυξημένο στα 500 ευρώ.

Να σημειωθεί πως εξαίρεση στα παραπάνω θα αποτελέσουν τα καταστήματα στις “κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές”, που θα ανοίξουν αλλά με τη μέθοδο του click away.

Επιβεβαίωση Μητσοτάκη
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε στην τριτολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιβεβαίωσε πως με click away θα γίνει στις “κόκκινες” περιοχές.


Επιβεβαίωση Γιαμαρέλλου για την αγορά: Σε μια εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία
Μιλώντας στο Live News στο Mega η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου που συμμετέχει στην επιτροπή των ειδικών επιβεβαίωσε την εισήγηση για άνοιγμα της αγοράς.

Η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου, εξήγησε ότι το άνοιγμα της αγοράς ήταν μια δύσκολη απόφαση για την Επιτροπή, η οποία συνεδρίαζε επί περίπου 4 ώρες.

Η Επιτροπή των ειδικών έπρεπε να ζυγίσει δύο δεδομένα: από τη μια να σταθούν στην οικονομία και από την άλλη να μην υπάρξει επιδείνωση στους επιδημιολογικούς δείκτες.Όπως είπε, τις τελευταίες μέρες ο δείκτης R είναι κάτω από το 1. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα με την Αττική και ειδικά με το κέντρο της Αθήνας.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με 1 πελάτη ανά 25 τμ., όπως είπε.

Η κ. Γιαμαρέλλου ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Τέλος, αποκάλυψε ότι την άλλη Παρασκευή θα γίνει η συνεδρίαση για το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων.

Ανοίγουν και οι εκκλησίες
Το άνοιγμα των Ιερών Ναών από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου αποφάσισε επίσης η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του OrthodoxTimes.gr.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε θετικά και η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι Ναοί της χώρας, με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς και οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο εντός του Ιερού Ναού τα 50 άτομα.

Πέραν της εισηγήσεως των λοιμωξιολόγων, καθοριστική συμβολή στην απόφαση για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του OrthodoxTimes.gr, είχαν ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης σε συνεργασία με την, αρμόδια για την Εκκλησία, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα