Άνω Πατήσια: Επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη

04.07.2023 / 7:46
bakoyiannis-0

Τραμπούκικη επίθεση δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης το απόγευμα της Δευτέρας στο πάρκο Δρακόπουλου στα Άνω Πατήσια. Ομάδα «γνωστών – αγνώστων» προπηλάκισαν με υβριστικά συνθήματα και απειλές τους εκατοντάδες κατοίκους της γειτονιάς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων για μια ανοικτή δημόσια ενημέρωση και διαβούλευση σχετικά με τις εργασίες ανάπλασης που γίνονται στο χώρο.

Σύμφωνα με καταγγελίες δύο αντιδήμαρχοι που επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα ζητώντας να επιτραπεί να γίνει ο στοιχειώδης δημοκρατικός διάλογος, δέχτηκαν επίθεση.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ενώπιον εκατοντάδων πολιτών αντιμετώπισε ευθέως του διαμαρτυρόμενους εξηγώντας ότι το πάρκο Δρακοπούλου θα γίνει όπως πρέπει, ενώ περιγράφοντας το σκηνικό σε ανάρτησή του ανέφερε.

«Γειτονιά – γειτονιά, η Αθήνα θα γίνει πιο πράσινη. Σήμερα, στα Πατήσια, στο Πάρκο Δρακόπουλου, πήγαμε για μια ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση. Με εκατοντάδες γείτονες και περίοικους. Κάποιοι λίγοι, οι συνήθεις «γνωστοί – άγνωστοι», μοιάζουν να μην το θέλουν. Ο περιφερόμενος «θίασος» της αντίδρασης, γνωστός μας από το Στρέφη και την Ακαδημία Πλάτωνος ήταν εκεί για να μας εμποδίσει. Δήθεν κάτοικοι που μένουν ταυτόχρονα σε τρεις και τέσσερις γειτονιές της Αθήνας, τραμπούκισαν τους αληθινούς κατοίκους της γειτονιάς, απείλησαν γιαγιάδες και παππούδες, τρομοκράτησαν παιδάκια και χτύπησαν αντιδημάρχους. Έκοψαν και τα καλώδια της μικροφωνικής, γιατί έτσι μάλλον αντιλαμβάνονται τον διάλογο. Αχρείαστα, βίαια πράγματα. Οι αληθινοί κάτοικοι της γειτονιάς δεν τους φοβήθηκαν. Ούτε εμείς. Το έργο θα γίνει. Κι οι μικρές μειοψηφίες ας μάθουν το πώς λειτουργεί η δημοκρατία, κάνει καλό στην πολιτική υγεία. Το περισσότερο πράσινο δεν έβλαψε ποτέ την αναπνοή κανενός. Το πάρκο δε διώχνει, ενώνει».

Γειτονιά – γειτονιά, η Αθήνα θα γίνει πιο πράσινη. Σήμερα, στα Πατήσια, στο Πάρκο Δρακόπουλου, πήγαμε για μια ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση. Με εκατοντάδες γείτονες και περίοικους. Κάποιοι λίγοι, οι συνήθεις «γνωστοί – άγνωστοι», μοιάζουν να μην το θέλουν. Ο περιφερόμενος…

Οι διαμαρτυρόμενοι αντέδρασαν με υβριστικά συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές και οι προπηλακισμοί. Μάλιστα τρεις φορές έκοψαν τα καλώδια της μικροφωνικής που είχε στηθεί, προκειμένου να εμποδίσουν την ομιλία Μπακογιάννη.

Με συνθήματα και γιουχαρίσματα υποδέχτηκαν διαδηλωτές τον Μπακογιάννη στο #Πάρκο_Δρακόπουλου

Ο κ. Μπακογιάννης, εν τέλει, κατάφερε να απευθυνθεί σε όσους είχαν συγκεντρωθεί, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το πάρκο θα γίνει, ενώ η απάντηση που πήρε ήταν «να μη φοβηθεί και να μην κάνει πίσω».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα