Παρασκευή, 21.01.2022, 1:46 πμ

Άννα Μαστοράκου: Το καλό σενάριο της “Όμικρον” που εύχονται όλοι οι επιστήμονες

06.12.2021 / 10:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
103414-mastorakoutest211280

Υπομονή έναν μήνα θα πρέπει να κάνουμε μέχρι να δούμε τι ακριβώς φέρνει η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοίου καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως μπορεί να είναι πιο μεταδοτική αλλά προς το παρόν προκαλεί πιο ήπια νόσηση.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας , κα Άννα Μαστοράκου η οποία μίλησε το πρωί στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιώργου Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο, σε γαλάζιο φόντο» η νέα παραλλαγή του κορωνοίου φαίνεται πως είναι υπερμεταδοτική και προκαλεί τόσο επαναμολύνσεις ός και μολύνσεις σε εμβολιασμένους . Παράλληλα αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι και το γεγονός πως πλήττει παιδιά και μικρές ηλικίες.

Ωστόσο υπάρχει και τα πρώτα θετικά σημάδια καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σοβαρή νόσηση από την παραλλαγή Όμικρον ενώ και τα εμβόλια δείχνουν να προστατεύουν.

Σύμφωνα με την κα. Μαστοράκου αν τα πρώτα στοιχεία επαληθευτούν τότε ίσως είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας όπως την ξέραμε.

Πιο αναλυτικά, αν η παραλλαγή Όμικρον αντικαταστήσει την μετάλλαξη Δέλτα , η οποία είναι διαβεβαιωμένο πως προκαλεί σοβαρή νόσηση και θανάτους, και η νέα παραλλαγή μεταδίδεται μεν εύκολα αλλά δεν στέλνει τους πολίτες στα νοσοκομεία με την ευκολία της Δέλτας τότε ίσως θα έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε την πανδημία σε ενδημία , δηλαδή ένας ιός σαν αυτόν της γρίπης ο οποίος θα εμφανίζεται κάθε χρόνο χωρίς να προκαλεί αριθμό θανάτων πλην ορισμένων περιπτώσεων και για τον οποίο θα κάνουμε ένα εμβόλιο – όπως το αντιγριπικό- κάθε χρόνο.

Από την άλλη οι ειδικοί προβληματίζονται καθώς ο κορωνοϊος μεταδίδεται εύκολα σε νέους και παιδιά και μάλιστα υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι προκαλεί προβλήματα όπως ο διαβήτης.

Ωστόσο μέχρι να αποδειχτούν όλα αυτά, η πίεση στα Νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική ενώ προς το παρόν πρέπει να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση ώστε το σύστημα υγείας να αντέξει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα