Αννα Μαστοράκου: Τι λέει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τα μοριακά τεστ

27.12.2020 / 15:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Mastorakou kalh

Το θέμα που είχε προκύψει με το πλαφόν στην τιμή των μοριακών ελέγχων και των γρήγορων τεστ, ένα ζήτημα που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από τα ιδιωτικά εργαστήρια, ξεπεράστηκε. Η κυβέρνηση αναθεώρηση το όριο του πλαφόν για ταpcr (μοριακοί έλεγχοι) από τα 40 στα 60 ευρώ και έτσι ορισμένα ιδιωτικά εργαστήρια ξεκίνησαν και πάλι τους ελέγχους, παρ’ όλο που στη ουσία η τιμή αυτή αντιστοιχεί στην τιμή κόστους και δεν αφήνει περιθώρια κέρδους.

«Γίνονται και πάλι έλεγχοι από ορισμένα ιδιωτικά εργαστήρια και όχι για να βγάλουν κάποια χρήματα μέσα από αυτούς, αλλά κυρίως για να μην υπάρξουν ζητήματα που να επηρεάσουν αρνητικά τη δημόσια υγεία και τη μάχη που δίνεται με τον κορωνοϊό» τονίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου για το ζήτημα.

Πάντως, αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι το κράτος δεν μπορούσε να καλύψει τόσο εύκολα το κενό που θα άφηναν τα ιδιωτικά εργαστήρια εφόσον σταματούσαν τα τεστ, όπως είχε άλλωστε ανακοινώσει το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Και ότι του ήταν αδύνατον φυσικά να διανείμει δωρεάν όλους αυτούς τους ελέγχους που γίνονται στα ιδιωτικά εργαστήρια από άτομα που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και αγωνιούν για να μάθουν αν έχουν προσβληθεί και στα οποία ο δημόσιος τομέας με την πολιτική που ακολουθεί το κράτος, αρνείται να κάνει τεστ, εφόσον δεν έχουν συμπτώματα. Με λίγα λόγια το κράτος συμβιβάστηκε. Όσο για την κυβέρνηση και την αρχική της απόφαση; Γράψε… λάθος!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα