Άννα Φόνσου: «Δεν έχω πια φίλες, έχουν φύγει όλες»

24.06.2024 / 8:36
anna_fonsou

Για τις απώλειες που έχει βιώσει, τη σχέση της με το χρόνο που περνά, συνειδητοποιώντας πως σχεδόν όλες τις οι φίλες έχουν φύγει από τη ζωή αλλά και το για πρόβλημα υγείας που πέρασε πριν χρόνια, μίλησε η Άννα Φόνσου.

Πρόσφατα έγινε γνωστή και η βοήθεια που προσφέρατε στην Τέτη Σχοινάκη…

Όλα αυτά τα κάνω γιατί θέλω να τα κάνω, δεν με υποχρεώνει κανένας. Αν δεν βοηθούσα την Τέτη που ήταν φίλη μου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πάει να πει ότι είχα κάνει λάθος φιλία. Φρόντισα να κάνω τις τελευταίες μέρες της ζωής της ευχάριστες, διαφορετικά θα με κυνηγούσε μια ζωή. Και τα μεσημέρια πηγαίνω σε ηθοποιούς που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους και τους στέλνω ανθρώπους να τους καθαρίζουν το σπίτι. Και την Τέτη πήγαινα και την έβλεπα και δεν το ήξερε κανείς, γιατί δεν ήθελε η ίδια.

Είχαμε απώλειες ηθοποιών το τελευταίο διάστημα…

Πράγματι πριν μερικές μέρες είχα πάει και στη φίλη μου τη Νόνικα Γαληνέα για τον έναν χρόνο από τον θάνατό της και το ίδιο απόγευμα στην Κατερίνα Χέλμη που της έγινε ένα αφιέρωμα. Συνειδητοποιώ ότι δεν έχω πια φίλες, έχουν φύγει όλες.

Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Κάποτε με πείραζε γι’ αυτό και δεν έβλεπα τις ταινίες μου. Ήμουν η μόνη που ζούσα και τις έκοψα. Μετά σκέφτηκα ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλον τον κόσμο δεν μπορώ να πω γιατί σε μένα. Φυσικά και φοβάμαι τον θάνατο, αλλά έβαλα μπροστά τη λογική μου, κάτι που σπάνια το κάνω εγώ. Είπα ότι θέλω να ζήσω λίγα χρόνια ακόμη και για τους ανθρώπους που αγαπάω και για να ολοκληρωθεί το έργο μου. Να μη χρειαστεί να το γκρεμίσουν, αλλά να το συνεχίσουν.

Και εσείς περάσατε πριν μερικά χρόνια ένα πρόβλημα υγείας, αλλά επιστρέψατε στα καθήκοντά σας σαν λιοντάρι…

(Γέλια) Δεν κάνω εκπτώσεις. Έφυγα από το νοσοκομείο με τον ορό στο χέρι. Δεν φοβήθηκα, είπα αν είναι να πάω από αυτό, οκ. Εγώ φοβάμαι τις αρρώστιες πολύ. Όπως είπε όμως ο Κλιντ Ίσγουντ «είναι ωραίο το γήρας να το αντιμετωπίζεις με κέφι».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα