Ανησυχούν στην αγορά της Πάτρας – Δεν κατεβάζουν ξανά ρολά στα μαγαζιά τους

28.01.2021 / 21:46
γκο 19

Δεν πρόκεται να δεχθεί ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας το εκ νέου κλείσιμο των επιχερήσεων, σε περίπτωση που αποφασιστεί lockdown στην τοπική αγορά.

Αυτό το ξεκαθαρίζουν οι επαγγελματίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τονίζοντας ότι τα μαγαζιά τους έχουν φτάσει ήδη στα όρια τους και ένα νέο κλείσιμο θα ήταν εντελώς καταστροφικό.

“Δεν αντέχουμε για ένα νέο κλείσιμο” έλεγε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος, απαντώντας στα σενάρια ππυ μιλούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο λιανικό εμπόριο.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, αλλά και γενικότερα με τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας οι συναθροίσεις και οι συνωστισμοί δεν γίονται στα δικά τους μαγαζιά, αλλα έξω από τις πολυεθνικές αλυσίδες με τις ουρές που σχηματίζονται εκεί.

Τέτοιες εικόνες δίνουν αφορμές και σύμφωνα με τους εμπόρους εκεί θα πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι αφού στα δικά τους μικρά καταστήματα δεν υπάρχουν εστίες διασποράς και τηρούνται στο απόλυτο τα μέτρα.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν τα μέτρα στήριξης του κράτους και της πολιτείας – όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση της πέμπτης δόσης της επιστρπτέας προκαταβολής – είναι ελάχιστα και δεν θα τους προσφέρουν τίποτα μπροστά στη ζημιά που θα τους επιφέρει ένα νέο κλείσιμο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα