Ανησυχία στις Αρχές για την κατάσταση με τον κορωνοϊό σε Δράμα και Σέρρες

30.11.2020 / 22:49
γκο 29

Διαδοχικές είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού σε Δράμα και Σέρρες. H καταγραφή και η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης στις δύο περιοχές ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν σήμερα (30/11), παρουσία του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελου Μπίνη, υπηρεσιακών παραγόντων της Αρχής, του υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.

Ο κ. Μπίνης εξήρε το έργο των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του δήμου Σερρών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη διάρκεια της σύσκεψης στο διοικητήριο Σερρών αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, ώστε να καθορισθούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, και του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αποφασίστηκε κάθε Δευτέρα στις εννέα το πρωί να πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών για τον απολογισμό των δράσεων της προηγούμενης εβδομάδας και το συντονισμό-προγραμματισμό των δράσεων της τρέχουσας εβδομάδας.

Από τη Δράμα όπου βρέθηκε στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπίνης υπογράμμισε ότι στόχος των επισκέψεων που πραγματοποιούνται σε περιοχές της βόειας Ελλάδας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είναι η επικοινωνία με τις τοπικές αρχές ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και κατ’ επέκταση βοήθεια και υποστήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«H Δράμα, είναι μια από τις περιοχές που όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε πλάτη»

«Η Δράμα», υπογράμμισε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, «είναι μια από τις περιοχές, όπου πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να βάλουμε πλάτη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς γκρίνιες, χωρίς να συζητάμε σήμερα για το τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα, αλλά για το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τις επόμενες δέκα ημέρες, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε τους γιατρούς μας και το προσωπικό στα νοσοκομεία που δίνουν καθημερινά τη μάχη.

Να μπορέσει ο ελεγκτικός μηχανισμός να κάνει στοχευμένους ελέγχους, εκεί που υπάρχουν εστίες διακινδύνευσης και διασποράς του ιού και όλοι μαζί να δουλέψουμε για να έχουμε την ταχύτερη δυνατή έξοδο από τα μέτρα, να υπάρξει γρήγορα χαλάρωση, να μην υπάρξει ανάγκη να πάρουμε σκληρότερα μέτρα και, αν πάμε καλά, να έχουμε όσο το δυνατόν πιο κανονικά Χριστούγεννα».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την άρση του lockdown, ο ίδιος τόνισε: «Τις επόμενες δέκα ημέρες ο στόχος των ελεγκτικών μηχανισμών είναι να πιάσουμε πολύ συγκεκριμένα νούμερα όσον αφορά τους διενεργούμενους ελέγχους και τις παραβάσεις, ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους πολίτες για την κρισιμότητα της κατάστασης. Ελπίζουμε αν οι έλεγχοι αυτοί κινηθούν με βάση το επιχειρησιακό μας πλάνο, θα έχουμε τη δυνατότητα γρήγορης αποκλιμάκωσης».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα