Ανησυχία στη Ζάκυνθο-21 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε λίγα 24ωρα

27.01.2021 / 9:31
zakinthos-3

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί το νησί, αφού το ένα μετά το άλλο, σκάνε τα κρούσματα. Ακόμα 2 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά, ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα ανεβάζοντάς τα σε 21 μέχρι αργά χθες βράδυ.
Πρόκειται για μια 30χρονη, χωρίς επαφές (ορφανό) και έναν 79χρονο, που βρέθηκε μετά από ιχνηλάτηση, προηγούμενων κρουσμάτων.
Η ανησυχία του κόσμου αυξάνεται καθώς βλέπουν το δείκτη να έχει ανοδική πορεία.
Αναφορικά με το 10χρονο μαθητή που βρέθηκε χθες Τρίτη 26.1 θετικός, και σύμφωνα με τον κ.Ευάγγελο Αγγελούση – Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε η φόρμα ιχνηλάτησης η οποία κατατέθηκε στο Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και σύμφωνα με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, κλείνει το Δ1 στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου που φοιτά ο μαθητής. Ετσι γύρω στους 35 μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.
Η έξαρση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών προκαλεί εύλογα μεγάλη ανησυχία, καθώς το σενάριο ακόμα πιο σκληρού ή και καθολικού τοπικού lockdown, δεν φαντάζει και τόσο μακρινό, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και αν εμείς οι ίδιοι δεν προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας, μη τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα.

imerazante.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα