Άνγκελα Μέρκελ: Οι Χριστιανοδημοκράτες επιστρατεύουν το βαρύ πυροβολικό – Πτώση δίχως τέλος για τον Λάσετ

21.08.2021 / 17:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
merkel2182

Τη στήριξή της στον πιθανό διάδοχό της εξέφρασε και επισήμως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά δημοσκοπήσεων των Χριστιανοδημοκρατών. Η Μέρκελ συμμετείχε για πρώτη φορά στην προεκλογική μάχη, συμμετέχοντας σε προεκλογική εκδήλωση για τον Άρμιν Λάσετ από τους Χριστιανοδημοκράτες.

Σημειώνεται πως οι βουλευτικές εκλογές, που θα καθορίσουν το διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ, στη Γερμανία είναι σε πέντε εβδομάδες. Ωστόσο, τα ποσοστά υπέρ του Λάσετ καταγράφουν πτώση στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών και το κεντροδεξιό μπλοκ (CDU-Χριστιανοκοινωνιστές CSU) προηγείται με μικρή διαφορά των αντιπάλων του, σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες έρευνες.

Περιγράφοντας τον Λάσετ ως τον «μελλοντικό καγκελάριο της Γερμανίας» σε μια προεκλογική εκδήλωση στον συναυλιακό χώρο Tempodrom του Βερολίνου, η Μέρκελ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για εκείνον επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πολιτικό που καθοδηγείται από τις χριστιανικές αξίες και είναι αφοσιωμένος στο να «χτίζει γέφυρες» μεταξύ των ανθρώπων.

poster
Από τις ίδιες αξίες θα καθοδηγείται ως καγκελάριος, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, προκαλώντας το χειροκρότημα των υποστηρικτών του κόμματος.

«Ήταν πάντα σημαντικό για εκείνον για θέτει την ατομική και αναπαλλοτρίωτη αξιοπρέπεια στο επίκεντρο όλων», υπογράμμισε η Μέρκελ. «Είμαι βαθιά πεπεισμένη» πως «με αυτή τη στάση θα υπηρετήσει τους Γερμανούς ως καγκελάριος», συμπλήρωσε η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.

H 67χρονη πολιτικός παρέμενε έως σήμερα πολύ διακριτική, ενόψει των εκλογών, προκειμένου να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στον επίδοξο διάδοχό της. Μπροστά ωστόσο στις δημοσκοπήσεις και χάρη στη δημοφιλία της που παραμένει σε ύψη ρεκόρ παρά τα 31 χρόνια πολιτικής καριέρας, η Μέρκελ προσπαθεί να ενισχύσει το κόμμα της.

Οι πολιτικοί ηγέτες «που σταματούν την πολιτική εργασία τους πρέπει να απέχουν» από το να επεμβαίνουν σε μια εκστρατεία. «Αυτή είναι η στάση μου και η βαθιά πεποίθησή μου», επισήμανε.

Ο βασικός αντίπαλος του Λάσετ για τη θέση του υποψηφίου καγκελαρίου των CDU/CSU Μάρκους Σέντερ απηύθυνε έκκληση για ενότητα. Είναι εντέλει καιρός για μια «σοβαρή εκστρατεία», σημείωσε.

«Τίποτα δεν έχει χαθεί προς το παρόν. Δεν είναι ώρα για γκρίνια», τόνισε, σε μια αναφορά στις επιδόσεις της κεντροδεξιάς συμμαχίας στις δημοσκοπήσεις.

Τα ποσοστά του συντηρητικού στρατοπέδου καταγράφουν μεγάλη πτώση στις προθέσεις ψήφου για τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου με ποσοστό 22% και 23% έναντι περίπου 30% πριν από μερικές εβδομάδες. Από τις αρχές του έτους, όταν ανέρχονταν σε 36%, η πτώση είναι κατακόρυφη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα