Άγγελος Τσιγκρής: Στη βουλή οι ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Αιγίου

18.01.2021 / 13:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου με ιατρικό προσωπικό. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου βρίσκεται σε λειτουργία από το 1958. 

Ο ρόλος που επιτελεί το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες του Αιγίου (26.196 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011), αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. 

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού (κυρίως αναισθησιολόγων και ακτινολόγων) απειλεί άμεσα τη λειτουργία του νοσοκομείου και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών, που μερικές φορές καθίσταται ανέφικτη. 

Η συνταξιοδότηση δύο ακτινολόγων, σε συνδυασμό με την πρόσφατη μετακίνηση δύο εκ των τεσσάρων αναισθησιολόγων, έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα και δυσλειτουργίες στον προγραμματισμό των χειρουργείων και τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) πότε αναμένονται να επιλυθούν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου και β) αν έχουν καταγραφεί οι ελλείψεις του συγκεκριμένου νοσοκομείου σε προσωπικό και μέσα και, αν ναι, ποιές είναι αυτές και ποιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κάλυψή τους._ 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα