Άγγελος Τσιγκρής: «Όλοι μαζί, για να κάνουμε την Αχαΐα μας από ουραγό, πρωταγωνιστή!» – ΗΧΗΤΙΚΟ

12.11.2020 / 11:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Την ανάγκη υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής, ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση ανάπτυξης ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, επισήμανε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη συστράτευσης για την επίτευξη αυτού του στόχου, ολόκληρου του πολιτικού δυναμικού των νομών της περιοχής, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Ράδιο Γάμμα» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Καρβουνιάρη, ο Άγγελος Τσιγκρής εξήγησε ότι η αναβάθμιση της Δυτικής Ελλάδος θα προέλθει από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως είναι:

Η ανάπτυξη και σύνδεση των λιμανιών της Πάτρας και του Αιγίου με τη νέα Εθνική Οδό και τη νέα Σιδηροδρομική γραμμή, η ολοκλήρωση της Ε.Ο. Πατρών- Πύργου, το Φράγμα Πείρου -Παραπείρου, καθώς και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δίνοντας ως παράδειγμα την προοπτική αξιοποίησης του «θησαυρού» που παράγει η Αχαϊκή γη και είναι η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσιγκρής υπογράμμισε την επιχειρούμενη προσπάθεια δημιουργίας Γεωργικής Αγροτικής Σχολής στην Αχαΐα η οποία αποτελεί προσωπικό του στοίχημα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Ενώ, δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη άρδευσης του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού, με την πραγματοποίηση των απαραίτητων βελτιωτικών παρεμβάσεων, ώστε το νερό που έτσι κι αλλιώς επαρκεί για τους δύο νομούς, να μην χάνεται άσκοπα.

Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ, αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της Δυτικής Ελλάδος, τόνισε την ανάγκη αρραγούς ενότητας Αχαιών και Ηλείων:

«Είμαστε σύμμαχοι με την Ηλεία σε αυτά τα έργα και όσοι συμμεριζόμαστε τα ίδια ζητήματα και δίνουμε μάχες καθημερινά για την υλοποίησή τους, ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο, ανεξάρτητα αν στεγαζόμαστε στο ίδιο κόμμα. Πρέπει να θέτουμε κοινούς στόχους και πέρα από το να χωριζόμαστε, πρέπει να βρούμε κάτι που να μας ενώνει. Λοιπόν, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα είναι αυτά που μας ενώνουν!»

Στις δηλώσεις του, ο βουλευτής της Ν.Δ. έδωσε έμφαση στις ευκαιρίες και προκλήσεις που έχει μπροστά της η Αχαΐα για ανάπτυξη και αναβάθμιση:

«Η Αχαΐα είναι ένας ευλογημένος τόπος, έχει τα πάντα, είναι στην καλύτερη γεωγραφική θέση, αλλά παραμένει από τους πιο υπανάπτυκτους νομούς της χώρας. Αλλά εγώ δεν θέλω να ρίξω ευθύνες σε κανέναν από τους προηγούμενους, τώρα είμαι εγώ βουλευτής και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Εγώ θα κάνω τα αδύνατα- δυνατά να ανταποκριθώ στην εντολή που πήρα από τους Αχαιούς πολίτες, δηλαδή η Αχαΐα να αλλάξει σελίδα!

Δεν ξέρω αν εγώ είμαι ο καλύτερος που τους εκπροσωπώ, αλλά σε κάθε περίπτωση αφού τους εκπροσωπώ εδώ και ένα χρόνο, θα κάνω τα αδύνατα- δυνατά, ώστε επιτέλους, ο νομός μας από ουραγός να γίνει πρωταγωνιστής!

Έχουμε όλα τα προσόντα, έχουμε όλες τις δυνατότητες και διαθέτουμε τόσους εξαιρετικούς ανθρώπους που είναι κρυμμένοι στα “υπόγεια” και πρέπει να τους βγάλουμε στο προσκήνιο!

Και το μήνυμα αυτό, δεν θα ακουστεί δυνατά με δελτία τύπου, αλλά με συντονισμένη δουλειά, με ερωτήσεις στη Βουλή, με εργώδη κοινοβουλευτική προσπάθεια.»

Για να καταλήξει ο Άγγελος Τσιγκρής το ενωτικό του μήνυμα:

«Όσοι περισσότεροι δεθούμε πάνω σε αυτό το άρμα του αγώνα, τόσο πιο γρήγορα θα τρέξει η Αχαΐα προς τον 21ο αιώνα!»._

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα