Ανεβλήθη το σημερινό «αγροτοδικείο» στην Αμαλιάδα

12.05.2021 / 11:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
agrotes-4

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε το «αγροτοδικείο», που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας σε βάρος έξι αγροτών. Ανάμεσά τους και σε βάρος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Θανάση Βομπίρη, με την ανυπόστατη, όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΟΑΣΗ, κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2017, στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών στη θέση Λατίφι.

«Το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της ΚΑΠ της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κλπ, προβλήματα που είχαμε όταν ασκήθηκε η δίωξη, αλλά και τα οποία συνεχίζουμε να έχουμε και τα οποία έχουν οξυνθεί τον τελευταίο χρόνο και από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή (σ.σ. σημερινή) μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδας. Συνεχίζουμε τον αγώνα και τη δράση μας, δυναμώνουμε την πάλη μας για την επιβίωσή μας, ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε. και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων που ξεπαστρεύουν και ξεκληρίζουν μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, για να συγκεντρώσουν πιο γρήγορα τη γη και παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες», ανέφερε ο κ. Βομπίρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε.

«Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω», επισημαίνεται.

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα