Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης – Τι λένε οι πρατηριούχοι

28.03.2023 / 18:00
venzini-intime

Ανοδική τάση εμφανίζει τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες η τιμή της βενζίνης παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου ήταν πτωτικές, με εξαίρεση τη χθεσινή άνοδο της τάξεως περίπου του 4,5%

Οι τιμές που βλέπουν οι οδηγοί στα πρατήρια το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από τη διεθνή πτώση στο αργό πετρέλαιο, κάτι που σε κάθε περίπτωση μοιάζει αντιφατικό.

«Παρόλο που οι διεθνείς τιμές πέφτουν, η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου μας βοηθάει, τις τελευταίες μέρες οι τιμές στη βενζίνη ”τσιμπάνε” περί το 1 ευρώ στις 2-3 μέρες» όπως επισημαίνει στο CNN Greece, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης. O ίδιος προσθέτει πως η εξήγηση σε αυτό που συμβαίνει ενδεχομένως να είναι η αυξημένη ζήτηση στο διυλισμένο προϊόν.

Η ανησυχία των οδηγών για την ανοδική πορεία της τιμής της βενζίνης γίνεται εντονότερη και ενόψει Πάσχα και της εξόδου των εκδρομέων.

Ο κ. Κιούσης σημειώνει πάντως ότι αυτή τη στιγμή και όπως εξελίσσονται οι τιμές κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς θα διαμορφωθούν σε βάθος 15ημέρου.

Γεγονός παραμένει η ανοδική τάση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με τις τιμές πανελλαδικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης (27/03), να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στην αμόλυβδη 95 οκτανίων στα 1,900 ευρώ το λίτρο και την αμόλυβδη των 100 οκτανίων στα 2,081 ευρώ.Όταν την 1η Μαρτίου η μέση τιμή για την βενζίνη των 95 οκτανίων ήταν 1,897 ευρώ και των 100 οκτανίων στα 2,084 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα