Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο

15.09.2023 / 8:14
Ανδρουλακης_14092023

«Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε ότι σήμερα, πρώτη ημέρα, ο στρατός συμμετέχει στην αποκομιδή νεκρών ζώων, ενώ ήδη κινδυνεύει όλη η Θεσσαλία να γίνει μια υγειονομική βόμβα» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και προσέθεσε: «Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε, επίσης, ότι για ημέρες συνεδριάζει το συντονιστικό στη Λάρισα χωρίς να συμμετέχει ο ΕΟΔΥ, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στα ζητήματα της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού».

«Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη, αναφέρθηκε και στον ρόλο της έρευνας στην ανάπτυξης της χώρας μας: «Δεν μπορεί η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική με ισχυρή παραγωγή και εξωστρέφεια, αν η έρευνα δεν γίνει καθημερινότητα στον τρόπο δράσης του κράτους αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη διοίκηση του ΕΚΕΤΑ για τη φιλοξενία.

Το ΕΚΕΤΑ ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από την παράταξή μας, διότι πάντα είχαμε στόχο την επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία. Πρέπει να στηρίξουμε τους ερευνητές. Και όσους έχουν μείνει στη χώρα και παλεύουν καθημερινά – κάτω από δύσκολες συνθήκες – με τη γραφειοκρατία, αλλά και εκείνους που είναι στο εξωτερικό, θέλουν να επιστρέψουν αλλά υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες.

Δεν μπορεί η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική με ισχυρή παραγωγή και εξωστρέφεια, αν η έρευνα δεν γίνει καθημερινότητα στον τρόπο δράσης του κράτους αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Γι’ αυτό, από την πλευρά μας, θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια που κάνετε, διότι για εμάς είναι προτεραιότητα να αυξηθούν τα κονδύλια, να στηριχθούν οι ερευνητές αλλά και η χώρα μας να γίνει πρωταγωνίστρια στην έρευνα πανευρωπαϊκά. Υπάρχουν κονδύλια. Yπάρχουν δυνατότητες, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε και γι’ αυτό θα είμαστε στο πλευρό σας.

Τώρα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη τραγωδία στη Θεσσαλία και σήμερα, διότι απ’ ότι φαίνεται το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο.

Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε ότι σήμερα, πρώτη ημέρα, ο στρατός συμμετέχει στην αποκομιδή νεκρών ζώων ενώ ήδη κινδυνεύει όλη η Θεσσαλία να γίνει μια υγειονομική βόμβα.

Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε, επίσης, ότι για ημέρες συνεδριάζει το συντονιστικό στη Λάρισα χωρίς να συμμετέχει ο ΕΟΔΥ, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στα ζητήματα της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού.

Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια οδυνηρή κατάσταση. Οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση και οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά και ιδιαίτερα η κυβέρνηση να σταθεί με αξιοπιστία και υπευθυνότητα. Διότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν χρειάζονται επικοινωνιακοί χειρισμοί. Προτάσεις, θέσεις και λύσεις για τους πολίτες της Θεσσαλίας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα