Ανδρουλάκης: “Φέρνουμε τροπολογία για τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές”

20.01.2023 / 19:40
ka 1

 

Την ώρα που αυξάνεται το κόστος ζωής λόγω των ανατιμήσεων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο φορτίο, το οποίο προκύπτει από το Ν.4670/2020 ο οποίος επί της ουσίας προσαρμόζει την αύξηση των εισφορών βάσει του πληθωρισμού, δηλαδή στο 9,6%», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά στη συνάντησή του με εκπροσώπους επιστημονικών και παραγωγικών φορέων.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων σε ΕΦΚΑ- ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ – ΟΓΑ από 1/1/2023 με βάση τη μεταβολή του πληθωρισμού. Προσδιόρισε δε, την επιβάρυνση από 20-60 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και από 11-26 ευρώ για τους αγρότες.

«Γνωρίζοντας το πρόβλημα από τον Νοέμβριο, είχαμε καταθέσει μια τροπολογία για να ανασταλεί η αύξηση. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν την έκανε δεκτή», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, ανακοινώνοντας πως η τροπολογία θα κατατεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα. «Να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να μη βρεθούν μπροστά σε αυτήν τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Με τη συμφωνία των εκπροσώπων των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, η τροπολογία που θα κατατεθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα προβλέπει την αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών το 2023 και από το 2024 τον καθορισμό μέγιστου πλαφόν. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ενιαιοποίησης των παροχών του e-ΕΦΚΑ, θα αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την αναπροσαρμογή του επιδόματος μητρότητας των μη μισθωτών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα