Ανδρουλάκης: “Χρειάζονται πολλοί αποφασισμένοι προοδευτικοί καμικάζι”(βίντεο)

23.07.2021 / 19:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 18

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος ΑλλαγήςΝίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα (23/7) στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε «περήφανος σοσιαλδημοκράτης», και πως «η ιδεολογία μας είναι χρήσιμη για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και για την πατρίδα. Μπορεί με ένα στρατηγικό πλάνο να φέρει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες».

Τόνισε χαρακτηριστικά πώς «χρειάζονται πολλοί αποφασισμένοι προοδευτικοί καμικάζι, για να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη» και συμπλήρωσε ότι «όπως και στη βιολογία, έτσι και την πολιτική, οι υγιείς οργανισμοί πρέπει να ανανεώνονται και να εξελίσσονται».

Αυτό, είπε, πρέπει να γίνει με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, για να είναι επιτυχημένη η προσπάθεια. Υπογράμμισε επίσης ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι «ανοιχτές και θεσμικές», με ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, ώστε να έρθουν οι πολίτες, όπως το 2017, να στηρίξουν την προσπάθεια.

Όσον αφορά το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε συγκεκριμένα:«Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, ήμουν ΠΑΣΟΚ και δεν έχω φύγει στιγμή από το κόμμα μας, ιδιαίτερα τις πολύ δύσκολες στιγμές την τελευταία δεκαετία».

Ωστόσο, για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις, όπως διευκρίνισε, ανέφερε ότι «μπορούμε να συνδυάσουμε τον σεβασμό στα σύμβολά μας, την ιστορία και το όνομα μας, με την προσπάθεια που κάναμε από το 2017 για να συμπεριλάβουμε και άλλες δυνάμεις» προαναγγέλοντας ανοικτή συζήτηση για το «τι πιστεύουμε, ποιες είναι οι ιδεολογικές μας γραμμές», έτσι ώστε «η αυτόνομη πορεία να έχει πολιτικό περιεχόμενο που θα μεταφραστεί σε ενίσχυση της εκλογικής μας επιρροής».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα