Ανδρέας Σουλιντζής: “Είναι το πιο όμορφο να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται”

07.12.2020 / 10:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
soulitzis

Η ομάδα μπάσκετ του Διαγόρα Βραχνείκων έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ –Η και σημαντικό ρόλο έχει παίξει στην ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια ο  κόουτς Ανδρέας Σουλιντζής που μιλώντας για το μυστικό τόνισε «Παρόλο που λόγω έλλειψης γηπέδου ξεκινήσαμε μόλις ένα μήνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, θεωρώ ότι κάναμε αρκετά καλές και δυνατές προπονήσεις ώστε να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι. Φέτος κάναμε ελάχιστες προσθήκες, είμαστε μια οικογένεια όλοι μαζί και αυτό μας βοήθησε να ξεπεράσουμε κάθε αγωνιστική τις απουσίες που είχαμε κάθε φορά». Αναφερόμενος στην διακοπή του πρωταθλήματος τόνισε « Η διακοπή έκανε κακό στην ομάδα. Σίγουρα όχι μόνο στην δική μας αλλά σε όλες τις ομάδες όλων των κατηγοριών.  Σε βγάζει από τον ρυθμό που είχαμε και στην ουσία απαιτεί να ξεκινήσεις από την αρχή. Είμαστε ερασιτέχνες και η ενασχόληση μας με το άθλημα που αγαπάμε διακόπτεται απότομα και χωρίς χρονικό όριο. Χάνεις ρυθμό, φυσική και πνευματική κατάσταση. Υπάρχει μια απογοήτευση γιατί χάνονται ώρες δουλειάς και προσπάθειας από τις ομάδες και τους αθλητές.  Όμως  δεν παύει να είναι βασική μου προτεραιότητα η υγεία η δική μου και των συνανθρώπων μου. Να βοηθήσουμε με την συμπεριφορά μας για να βγούμε όλοι υγιείς, να είμαστε όλοι παρόντες όταν τελειώσει όλο αυτό χωρίς να μετράμε απώλειες. Θέλω να είμαι αισιόδοξος  ότι θα επανέρθουμε σχετικά γρήγορα στο παρκέ με ασφάλεια και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Ο Ανδρέας Σουλιντζής διανύει την έκτη  χρονιά στον πάγκο του Διαγόρα, μετρώντας τρεις ανόδους και μιλώντας για την επιτυχία του τόνισε «Πραγματικά είναι πολύ ευχάριστο και σε γεμίζει να ξεκινάς από το μηδέν και σε σχετικά μικρό διάστημα να είσαι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Ξεκινήσαμε με όνειρο και στόχο να βρεθούμε στα σαλόνια της Α1 κατηγορίας όσο πιο σύντομα μπορούμε και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι και το ίδιο πάθος. Για μένα αυτό είναι το πιο όμορφο να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται.    Και όχι μόνο για μένα, στην ομάδα είναι άτομα με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια όνειρα. Είναι ο Γιάννης Ζωγραφάκης που τρέχει την ομάδα μαζί μου από την πρώτη ημέρα, είναι παιδιά όπως ο Φίλιππος Αρβανίτης, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος και ο Μάκης Γιαννούλας που όποτε τους χρειαστεί η ομάδα είναι παρόντες. Αυτό όμως είναι ομάδα, αυτό είναι οικογένεια».

Ερωτηθείς αν στόχος του είναι να οδηγήσει την ομάδα του στην Α1 ΕΣΚΑ-Η τόνισε « Στόχος μου αρχικά είναι να καθιερωθούμε σαν ομάδα της Α κατηγορίας, να δυναμώσουμε όσο μπορούμε σε όλα τα επίπεδα, να προσφέρουμε στους αθλητές ένα υγιές περιβάλλον και να μεγαλώνουμε σαν σωματείο. Αν καταφέρουμε μέσα από την απόδοση μας να βρεθούμε στην Α1 ΕΣΚΑ-Η τότε σίγουρα θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία. Πάντα όμως με την ίδια φιλοσοφία. Να χτίζουμε την ομάδα με ρόλους. Κα περνάμε καλά μεταξύ μας, να  είμαστε οικογένεια και να χαιρόμαστε όλοι αυτό που κάνουμε. Να έχει αντίκτυπο στο παρκέ ο χρόνος που σπαταλάει ο καθένας μας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα νίκες, αλλά καλές και γεμάτες εμφανίσεις. Φιλοσοφία μου επίσης είναι να έχουμε ήθος, σεβασμό και σοβαρότητα απέναντι σε κάθε αντίπαλο».     

Αλέξης Διγενής

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)        

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα