Ανδρέας Μικρούτσικος: Έχασε σε πλειστηριασμό το σπίτι του στη Μήλο ο πατρινός παρουσιαστής – Για ποιο πόσο βγήκε στο «σφυρί»

14.07.2022 / 15:45
mikroutsikos

Σε άλλα χέρια περνάει το σπίτι – καταφύγιο στη Μήλο του πατρινού παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου.

Το ακίνητο βγήκε σήμερα στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 335.000 ευρώ με τη διαδικασία να ξεκινά στις 10 το πρωί και να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Τελικά κατακυρώθηκε στις 336.650 ευρώ.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο έκτασης 3.020 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Μαύρα Γκρεμνά (Σταυρός) του Δ.Δ. Μήλου. Στο αγροτεμάχιο έχει ανεγερθεί οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 110,96 τ.μ. , στο οποίο υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος 17,10 τ.μ., πρώτο όροφο 88,86 τ.μ. και υπόγειο 49,56 τ.μ.

Επισπεύδουσα ήταν η doValue και μαζί βγήκε ένα ακόμη όμορο μικρό αγροτεμάχιο, έκτασης 370 τ.μ., μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με τιμή εκκίνησης 3.200 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή των Μαύρων Γκρεμνών, βρίσκεται δυτικά του αεροδρομίου και των αλυκών της Μήλου σε μικρή απόσταση από την παραλία της Αχιβαδόλιμνης, ενώ το ακίνητο διαθέτει εύκολη πρόσβαση από την επαρχιακή οδό, αλλά και καλή θέα προς την θάλασσα και τον Αδάμαντα.

Το ακίνητο αποκτήθηκε το 1993 ενώ από την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για τα δεδομένα της εποχής που κατασκευάστηκε. Επίσης ο βαθμός συντήρησης του κτιρίου χαρακτηρίζεται ως συνήθης.

Στην έκθεση πλειστηριασμού επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ακίνητη περιουσία μεταβιβάστηκε από τον Ανδρέα Μικρούτσικο στην Susanne Brenner το 2009 και ακόμη ότι «για τις μεταβιβάσεις με τις υπ’ αριθ. 1023/2015 και 3776/2017 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, αντίστοιχα, απαγγέλθηκε υπέρ της Eurobank Ergasias και Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε., διάρρηξή των απαλλοτριωτικών δικαιοπραξιών, ενώ το έννομο συμφέρον της θεμελιώθηκε στην επίκληση της επιδικασθείσας με την παρούσα υπ’ αριθμ. 12090/2008 Διαταγή Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απαίτησης».

Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 100.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτελέσεως, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου δυνάμει της ανωτέρω Διαταγής Πληρωμής και το οποίο ποσό επιτάχθηκε με την από 1-9-2021 κοινοποιηθήσα επιταγή , με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Και τα δύο ακίνητα βαρύνονται με προσημείωση ποσού 100.000 ευρώ υπέρ της Eurobank από τις 16/1/2009 και με την κατάσχεση για το ίδιο ποσό που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2021.

Διαδοχικά χτυπήματα

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, όπως είναι γνωστό, υπέστη κατά το παρελθόν οικονομική καταστροφή με αποτέλεσμα εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον να απειλείται η προσωπική του περιουσία.

Σε δηλώσεις του το 2016 είχε αναφέρει ότι μέλημα του ήταν να σώσει το σπίτι που διαμένει στην Κηφισιά, αλλά και το αγαπημένο του ησυχαστήριο στη Μήλο, το οποίο διακρίνεται για την ανεμπόδιστη θέα του στον κόλπο του Παλαιοχωρίου.

Αυτά τα δύο σπίτια ήταν τα τελευταία που του είχαν απομείνει.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κάνει λόγο για «διωγμό» καθώς μετά την πτώχευσή του «μου πήραν ό,τι είχα και δεν είχα και με κυνηγούσαν οι τράπεζες», όπως είπε.

Ανέφερε μάλιστα ότι «είχα σπίτια στην Πάτρα, στο Ντράφι, στην Κηφισιά, στη Μήλο και επί έναν χρόνο έρχονταν κλήσεις για πλειστηριασμούς. Αυτό σταδιακά με οδήγησε στην απομόνωση»…

Τώρα ήρθε άλλο ένα χτύπημα…

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα