Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στον «Ν»: «Συλλογικός και προσωπικός στόχος: Η νίκη»

19.05.2023 / 8:15
ΣΩΜΑΤΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

«Η Αχαΐα θα είναι ακόμη πιο ψηλά, θα διατηρηθεί στα κέντρα των αποφάσεων», σημειώνει, στο «Νεολόγο», ο Υφυπουργός Εξωτερικών.

Πιστεύετε πως η ΝΔ θα είναι πρώτη; Ποιος είναι ο στόχος του κόμματός σας για την Αχαΐα; Η αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει πως δεν έχει ακόμη ωριμάσει η κουλτούρα των συνεργασιών;

Κατ’ αρχάς, είμαι βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής. Η βεβαιότητά μου προέρχεται από το γεγονός πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μοναδική των τελευταίων πολλών ετών που υλοποίησε πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, άρα κάναμε όσα λέγαμε το 2019 και μπορούμε να υποστηρίξουμε βάσιμα πως θα κάνουμε και όσα λέμε τώρα. Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά έγιναν εν μέσω τόσο πολλών και τόσο μεγάλων κρίσεων.

Κατά δεύτερον, ο στόχος της ΝΔ, αλλά και ο προσωπικός μου, όπου αγωνίζομαι, είναι πάντα η νίκη. Αυτό ισχύει και για την Αχαΐα. Αγωνίζομαι ώστε η ΝΔ να είναι πρώτη δύναμη και στην Αχαΐα. Όλοι ξέρουμε πως η Αχαΐα είναι ένας νομός, της οποίας η πολιτική ιστορία δεν ευνοεί τη ΝΔ. Και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη ανατροπή θα συνιστά να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως, στην εποχή μας, οι δείκτες της πολιτικής δεν κινούνται τόσο έντονα στον άξονα «αριστεράς – δεξιάς», όσο στον άξονα «προόδου – καθυστέρησης».

Ως προς το τρίτο ερώτημά σας, μπορώ να πω ότι με ξέρετε σαν άνθρωπο. Δεν μου αρέσουν οι συγκρούσεις, προτιμώ τις συναινέσεις. Όμως, βλέπει κάποιος να υπάρχουν σήμερα συνθήκες συνεργασίας κάποιου κόμματος με κάποιο άλλο; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Αντί λοιπόν να μπούμε σε μία λογική παζαριών για θέσεις και οφίτσια, αντί να έχουμε μία κυβέρνηση που για το παραμικρό θα πρέπει να συνδιαλέγεται και να καθυστερεί, πρέπει να έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση να δράσει γρήγορα και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Αυτό υποστηρίζει η ΝΔ, αυτό υποστηρίζω και εγώ.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά;

Το πρώτο μήνυμα είναι να πάνε οπωσδήποτε στις κάλπες. Να μην αφήσουν κανέναν άλλο να αποφασίσει και γι’ αυτούς, αλλά αυτοί να πάρουν τα «ηνία» της δικής τους ζωής. Το δεύτερο μήνυμα είναι να ακούσουν και να μάθουν. Να μην στέκονται στα συνθήματα και στις εύκολες ατάκες, από όπου και αν προέρχονται. Να ψαχτούν, να ερευνήσουν, να καταλάβουν τι έγινε και τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, αλλά και ποιο από τα κόμματα μπορεί να το κάνει καλύτερα. Και ένα τρίτο μήνυμα είναι να συνεχίσουν να διεκδικούν τα όνειρά τους. Να ζητάνε από εμάς τους πολιτικούς, πάντοτε περισσότερα και καλύτερα. Να… μην μας αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Προσωπικά, έχω τεράστια εμπιστοσύνη στους νέους. Τους θέλω μπροστά, λοιπόν!

Για ποιους λόγους να υποστηρίξει κάποια ή κάποιος τη ΝΔ και γιατί εσάς; Η γεύση που σας αφήνει η συμμετοχή σας στην κυβέρνηση; Άλλαξε κάτι για εσάς ως προς τη διαχείριση προβλημάτων και ζητημάτων;

Μιας και είπαμε για τους νέους, να σας μιλήσω για έναν νέο που κάποτε πρωτογνώρισε τη ζωή μέσα στα χωράφια της δυτικής Αχαΐας, που μεγάλωσε στην Πάτρα και σπούδασε γεωπόνος γιατί πάντοτε τον συνάρπαζαν οι «θησαυροί» της γης, αλλά τελικά ασχολήθηκε με την πολιτική επειδή θέλησε να εκφράσει τη γενιά του αλλά και να εκπροσωπήσει τον τόπο και τους συμπολίτες του, με τον τρόπο που αυτός είχε στο μυαλό του. Αυτός είμαι εγώ. Ποτέ δεν ξέχασα από πού έρχομαι και που θέλω να πάω, ποιους εκπροσωπώ και γιατί τους εκπροσωπώ. Όποιος με ψηφίζει, πρέπει να με ξέρει. Και να ξέρει επίσης καλά ότι ποτέ δεν παρατάω τον αγώνα. Γιατί όταν «νικάω» εγώ, «νικάνε» οι συμπολίτες μου, «νικάει» ο τόπος μου!

Τα τελευταία δύο χρόνια ανέλαβα την τιμή και την ευθύνη του υφυπουργού Εξωτερικών και είχα τη χαρά να εργαστώ με το εθνόσημο στο στήθος για την «μεγάλη Ελλάδα». Την Ελλάδα που αξίζει τον διεθνή σεβασμό. Αισθάνομαι ευλογημένος γι’ αυτό. Επειδή όμως οι άνθρωποι υπηρετούν τα αξιώματα και όχι το ανάποδο, τίποτα δεν άλλαξε στον χαρακτήρα μου ή στο πάθος με το οποίο αγωνίστηκα για να λύσω προβλήματα της Αχαΐας και να κάνω τον τόπο μου πιο ισχυρό. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλέον έχω πολύ περισσότερες εμπειρίες. Και ο στόχος μου πλέον είναι να πάμε την Αχαΐα ακόμα πιο ψηλά, με ακόμα πιο γρήγορα βήματα, διατηρώντας τη μέσα στα κέντρα αποφάσεων. Στόχος μου, να είμαι η ισχυρή φωνή που θα ακούγεται…

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στον «Ν»: «Συλλογικός και προσωπικός στόχος: Η νίκη» 4
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στον «Ν»: «Συλλογικός και προσωπικός στόχος: Η νίκη» 5
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στον «Ν»: «Συλλογικός και προσωπικός στόχος: Η νίκη» 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα