Κατσανιώτης: “Λαμπρές Ελληνίδες του κόσμου, σας ευχαριστούμε θερμά”

01.04.2023 / 10:07
47fc6640-992b-4319-ac57-cfef74acdbf2-2

«Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή – και επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να συγχαρώ την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία – προβάλλουν το θετικό πρότυπο της γυναίκας Ελληνίδας της Διασποράς, η οποία έρχεται από τα πέρατα της οικουμένης για να φωτίσει το δρόμο για τις υπόλοιπες γυναίκες του σήμερα και του αύριο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, πραγματοποιώντας την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης με τίτλο «Ελληνίδες του κόσμου», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 28 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Ο κ. Κατσανιώτης, τόνισε ότι επιδίωξη της Πολιτείας είναι να ενισχύσει τις σχέσεις της με τις γυναίκες τις Διασποράς και τις οργανώσεις τους, παρέχοντας το βήμα για να διατυπωθούν οι απόψεις τους και οι προβληματισμοί τους. «Οι γνώσεις και η εμπειρία τους σε όλους τομείς όπου δραστηριοποιούνται μόνο όφελος έχει για το μητροπολιτικό κέντρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, η μέριμνα του κράτους για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη διατήρηση των δεσμών του με την πατρίδα είναι εθνική αποστολή. «Έχοντας πραγματοποιήσει σειρά ταξιδιών και επισκέψεων τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν σε όλα τα μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού, έχω καταλήξει στο εξής σημαντικό συμπέρασμα: η ελληνική διασπορά, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού, μέσω των επιτευγμάτων τους έχουν τη δυναμική και τη νομιμοποίηση να προβάλλουν και να αναδεικνύουν συνολικά τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του Ελληνισμού» σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης μίλησε για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2023-2026 και τους νέους τρόπους οργάνωσης της Ομογένειας με χρήση ψηφιακών εργαλείων, όπως είναι ο σχεδιαζόμενος «Ψηφιακός Χώρος της Ελληνικής Διασποράς», η ψηφιακή πλατφόρμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας «staellinikα», κλπ.

Απευθυνόμενος, τέλος, στις διαπρεπείς εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας που τιμήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωση (Βάσω Αποστολοπούλου, Ιωάννα Ζαχαράκη, Στέλλα Κοκόλη, Αικατερίνη Σοφιανού-Μπελεφάντη, Χριστίνα Τσαρδίκου και Μαρίνα Τσιχλάκη), ο κ. Κατσανιώτης, είπε: «Βάσω, Ιωάννα, Στέλλα, Κατερίνα, Χριστίνα, Μαρίνα,

«Είστε φτιαγμένες για να βάζετε μεγάλους στόχους και να τους πετυχαίνετε. Και εμείς είμαστε μαθημένοι να παρακολουθούμε την ανοδική πορεία σας με αγάπη και θαυμασμό.

Γυναίκα, Ελληνίδα, Διασπορά… Δημιουργία, Δύναμη, Επιτυχία… Λέξεις γένους θηλυκού, κατακτήσεις φύλου απολύτως ισχυρού.  Λαμπρές Ελληνίδες του κόσμου, σας ευχαριστούμε θερμά».

Κατσανιώτης: "Λαμπρές Ελληνίδες του κόσμου, σας ευχαριστούμε θερμά" 4
Κατσανιώτης: "Λαμπρές Ελληνίδες του κόσμου, σας ευχαριστούμε θερμά" 5
Κατσανιώτης: "Λαμπρές Ελληνίδες του κόσμου, σας ευχαριστούμε θερμά" 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα