Ανδρέας Αθανασόπουλος: Από την Πάτρα στην κορυφή του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού χώρου

03.12.2020 / 20:39
γκο 4

Νέος Group Chief Transformation Office της Eurobank είναι ο Ανδρέας Αθανασόπουλος που ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Πάτρα και υο Πανεπιστήμιο της. Ο νέος CTO της Eurobank έχει διατελέσει στο παρελθόν Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της τράπεζας ενώ έχει αναλάβει και τη θέση του Group Chief Customer Officer and CEO financial services της DixonsCarphone στο Λονδίνο. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Eurobank στο πλαίσιο της ευρύτερης πορείας μετασχηματισμού προχωράει στον ορισμό του Ανδρέα Αθανασόπουλου στη θέση του Group Chief Transformation με ευθύνη την επίβλεψη της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της τράπεζας για την εξυγίανση του ισολογισμού και τη μετάβαση στη νέα εποχή της Eurobank.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλου και Εκτελεστικού Μέλους του ΔΣ της Τράπεζας καθώς και τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλου και Εκτελεστικού Μέλους του ΔΣ της Eurobank Holdings.

Ο κ. Αθανασόπουλος διαθέτει εκτενή εμπειρία πλέον των 20 ετών στον τραπεζικό και τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο. Από το 2018 έως σήμερα, διατέλεσε Group Chief Customer Officer and CEO financial services της DixonsCarphone, θέση υψηλής ευθύνης, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Λονδίνο.

Από το 2013 έως το 2018, ήταν CEO του Κωτσόβουλου – DixonsCarphone Ελλάδας, όπου υλοποίησε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο μετασχηματισμό της λειτουργίας της εταιρείας που την έφερε από ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε σημαντική κερδοφορία, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά αποτελέσματα στην ικανοποίηση πελατών.

Το διάστημα 2008-2013, διατέλεσε Γενικός Διευθυντής Retail Banking στην Εθνική Τράπεζα, ενώ από το 2003 έως το 2008, είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Eurobank, στη Γενική Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην επέκταση του λειτουργικού μοντέλου της Τράπεζας σε επίπεδο Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, MSc in Statistics and Operational Research από το Πανεπιστήμιο του Essex, PhD in Industrial and Business Studies από το πανεπιστήμιο του Warwick, και Post-Doc in Decisions Sciences από το London Business School, ενώ έχει πολλαπλές βραβεύσεις από εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και επιχειρηματικούς φορείς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα