Αναβρασμός στους Σπαρτιάτες: Ο Κασιδιάρης υποψήφιος δήμαρχος, ο Στίγκας δηλώνει “πρόεδρος”

30.08.2023 / 10:30
7ecab0a2a5374d658583ae9ee3eba9b4

Αναταράξεις επικρατούν στους κόλπους των Σπαρτιατών, οι οποίοι ετοιμάζονται να πάρουν αποφάσεις σήμερα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας για το εάν τελικά θα προχωρήσουν σε συνέδριο.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα είχαν στηρίξει με τον πλέον επίσημο τρόπο την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας, μία υποψηφιότητα που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Και αυτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί το μοντέλο των βουλευτικών εκλογών και ο Ηλίας Κασιδιάρης να έχει αποκλειστεί από τις δημοτικές εκλογές, με την κυβέρνηση να επιλέγει τον δρόμο της έκπτωσής του – όπως προβλέπει ο νόμος-λογω της καταδίκης του, έστω και αν αυτή είναι πρωτόδικη.

Η στήριξη ωστόσο στον καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν δόθηκε μόνο από τους βουλευτές αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους βουλευτές του και την θέση που εξέφρασαν υπέρ του προφυλακισμένου πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή. Η δήλωση στήριξης που εξεδόθη από το κόμμα γράφτηκε απο το χέρι του ίδιου του προέδρου Β. Στίγκα, ο οποίος ωστόσο ένα μήνα νωρίτερα είχε βρεθεί σχεδόν μόνος έναντι όλων των βουλευτών του, μετά το αντάρτικο που σήκωσαν 9, όταν εκείνος απείλησε με πειθαρχικά μέτρα συνάδελφο του που είχε… τολμήσει να εκθειάσει την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για το Δήμο Αθηναίων. Αυτό όμως είναι πλέον παρελθόν…

Τι μεσολάβησε
Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών έριξε μάλλον νερό στο κρασί του, αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορεί να βρίσκεται μόνος απέναντι σε όλους και προκειμένου να μην χάσει το κόμμα οδηγήθηκε σε μια άρον άρον οπισθοχώρηση, λέγοντας “ναι” στον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αν και γνωρίζει ότι θα εκπέσει μόλις εκλεγεί, εντούτοις επιδιώκει να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές για να “μετρήσει” τις δυνάμεις του.

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρεται πως “παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις με τον πρωτόδικα καταδικασμένο Κασιδιάρη, η υποψηφιότητά του ενδείκνυται για να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων. Ούτε όμως αυτο φαίνεται ότι ηταν αρκετό για να ..καλμάρει τους βουλευτές του, οι οποίοι επιμένουν ότι πρέπει να γίνει ένα ανοιχτό συνέδριο από τη βάση για την πορεία του κόμματος. Ο πρόεδρος γνωρίζει ότι η πλειοφηφία των βουλευτών προέρχεται από τον πυρήνα των υποστηρικτών του Ηλ. Κασιδιάρη και όχι από την βάση των Σπαρτιατών, γεγονός που προκαλεί στον Β. Στίγκα “πονοκέφαλο”.

Οι τελικές αποφάσεις πάντως για την διεξαγωγή συνεδρίου θα ληφθούν σήμερα το απόγευμα όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

“Ο λαός θέλει τον κ. Κασιδιάρη, είναι απόλυτα δημοκρατικό”, είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο εκπρόσωπος Τύπου των Σπαρτιατών Χάρης Κατσιβαρδάς, λέγοντας μάλιστα ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη προκρίθηκε, γιατί οι απόψεις του απηχούν το κοινό αίσθημα.

Το καράβι των Σπαρτιατών φαίνεται ότι αμφισβητεί ευθέως τον καπετάνιο του, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση αν και ο Βασίλης Στίγκας ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως δεν επιθυμεί να κάνει δήλωση, λίγη ώρα αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χάρης Κατσιβαρδάς δήλωσε στις κάμερες ότι οι βουλευτές επιδιώκουν τη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου. Αυτή η θέση πάντως δεν αποτυπωνόταν στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

“Μετά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023, αποφασίστηκε ομόφωνα από τον πρόεδρο της Κ.Ο, Βασίλειο Στίγκα, και τους έντεκα παριστάμενους βουλευτές μας, η συνεδρίαση να συνεχιστεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 στις 5 το απόγευμα. Μετά την ολοκλήρωση της επόμενης συνεδρίασης θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα