Ανατροπή με εμβόλιο Pfizer: Παράγει περισσότερα αντισώματα με τη 2η δόση μετά από 12 εβδομάδες

17.05.2021 / 9:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio_2

Μελέτη έδειξε ότι όταν χορηγείται η 2η δόση του εμβολίου της Pfizer 12 εβδομάδες μετά την πρώτη, τότε παράγονται περισσότερα αντισώματα σε σχέση με όταν χορηγείται μετά από 3 εβδομάδες.

Μέχρι σήμερα, η Βρετανία ακολουθεί αυτό το δοσολογικό σχήμα. Ωστόσο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η 2η δόση της Pfizer χορηγείται 3 εβδομάδες (21 μέρες) μετά την πρώτη σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Ειδικότερα, η μελέτη που κυκλοφόρησε την Παρασκευή είναι η πρώτη που συγκρίνει άμεσα τις ανοσολογικές αντιδράσεις του εμβολίου της Pfizer από το διάστημα δοσολογίας τριών εβδομάδων που δοκιμάστηκε σε κλινικές δοκιμές και το παρατεταμένο διάστημα 12 εβδομάδων που συνιστούν οι Βρετανοί αξιωματούχοι για να δώσουν σε πιο ευάλωτα άτομα τουλάχιστον μερικά προστασία γρήγορα.

Θυμίζουμε ότι η Βρετανία στο ξεκίνημα του έτους κινήθηκε για να επεκτείνει το διάστημα μεταξύ των δόσεων. Τότε, η Pfizer δήλωσε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για την υποστήριξη της συγκεκριμένης κίνησης. Ωστόσο, η Pfizer είπε ότι μπορεί να ληφθούν υπόψη ζητήματα δημόσιας υγείας εκτός των κλινικών δοκιμών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα