Ανάσες αισιοδοξίας για την πορεία του κορωνοϊού: Βλέπουν αποκλιμάκωση κρουσμάτων και θανάτων

27.04.2021 / 21:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γο 17

Με τα κρούσματα να μειώνονται αργά αλλά σταθερά, το ίδιο και τον δείκτη θετικότητας που πλέον ετοιμάζεται να πέσει κάτω από το 4 που είναι το όριο συναγερμού, έρχονται κι άλλα θετικά νέα για την Ελλάδα…

Αποκλιμάκωση, τόσο των κρουσμάτων κορονοϊού όσο και των θανάτων για τις επόμενες δύο εβδομάδες, προβλέπει το σύνθετο προγνωστικό μοντέλο του European COVID-19 Forecast Hub για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη.

Είναι προϊόν της σύμπραξης του Πανεπιστημίου London School of Hygiene and Tropical Medicine -που ειδικεύεται σε ζητήματα δημόσιας υγείας- με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Το Hub λαμβάνει κάθε εβδομάδα στοιχεία από προγνωστικά μοντέλα και τα συνθέτει ώστε να δημοσιεύσει μία σύνθετη πρόβλεψη για τις επιδημιολογικές εξελίξεις σε βάθος έως τεσσάρων εβδομάδων.

Η πρόβλεψη είναι ότι για το διάστημα μεταξύ 25 Απριλίου και 1η Μαΐου θα καταγραφούν 17.134 κρούσματα στη χώρα μας, μειωμένα κατά τουλάχιστον 1.000 σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο. Η κατάσταση θα βελτιωθεί κι άλλο την εβδομάδα έως τις 8 Μαΐου, όταν προβλέπονται 16.220 κρούσματα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους θανάτους. Την περίοδο έως την 1η Μαΐου η σύνθετη πρόγνωση «βλέπει» 533 θανάτους από κορονοϊό στη χώρα μας, ενώ το προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν 553. Οι απώλειες αναμένεται να πέσουν στους 514 την εβδομάδα μέχρι 8 Μαΐου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα