Ανασχηματισμός: Κανονικά το υπουργικό την Παρασκευή

14.06.2024 / 8:36
mitsotakis_ypourgiko.jpg-1

Παρατείνεται η… αγωνία των «ενδιαφερομένων» για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα διεξαχθεί κανονικά, φυσικά με την παρούσα σύνθεση, παρά το γεγονός ότι είχαν κυκλοφορήσει φήμες περί αναβολής του.

Στην ενημέρωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει το πρωί της Παρασκευής στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, μιλώντας λίγο νωρίτερα στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, είπε, χαριτολογώντας, προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Παράσχη: «Εκτιμώ που δεν με ρωτήσατε για τον ανασχηματισμό».

Άλλωστε, στο briefing, ο Παύλος Μαρινάκης είχε απαντήσει σε ερώτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό και στο εάν είναι παράδοξο να συνεδριάσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο και σε λίγες ημέρες οι υπουργοί να αλλάξουν:

«Αύριο έχει υπουργικό συμβούλιο, το επανέλαβα και σήμερα. Η κυβέρνηση προχωρά το έργο της με τη σύνθεση που υπάρχει. Από εκεί και πέρα, ο ανασχηματισμός, διαχρονικά, όπως συμβαίνει και τώρα, είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο. Συνεχίζουμε ως έχει».

Τα στόματα είναι κλειστά τόσο για τις αλλαγές που θα γίνουν όσο και για τον χρόνο που θα ανακοινωθούν αυτές.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί το Σάββατο για Ελβετία και Βρυξέλλες και θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ως εκ τούτου, ο ανασχηματισμός εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει είτε την Παρασκευή, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είτε μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα