Ανάπλαση Κάτω Πόλης: Πότε πάνε τα συνεργεία σε Κανάρη και Σισσίνης – Τί γίνεται με την Αλ. Υψηλάντου

06.12.2023 / 11:22
fa 1

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Κανάρη και της Σισσίνης.

Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που έχει ο εργολάβος για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας οι εργασίες αυτές που αφορούν δύο μεγάλες πεζοδρομήσεις μετά από αυτήν της Τριών Ναυάρχων θα ξεκινήσουν άμεσα με τον ερχομό του νέου έτους και στη συνέχεια θα πάνε προς την Αλέξανδρου Υψηλάντου.

Θυμίζουμε ότι η Κανάρη θα πεζοδρομηθεί και γίνει ταυτόχρονα και ποδηλατόδρομος που θα ξεκινάει από το ύψος των Υψηλών Αλωνίων και θα καταλήγει στην πλατεία Πίνδου. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο τετράγωνο της Αλεξάνδρου Υψηλάντου μετά το ύψος της Γούναρη, δηλαδή της Γούναρη – Κανάρη, δεν έχει μπει καινούργια πίσσα στην άσφαλτο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα της συγκεκριμένη οδού έως στην Τριών Ναυάρχων.

Στο τετράγωνο της Γούναρη- Κανάρη επί της Αλεξάνδρου Υψηλάντου μπουν και κυβόλιθοι αφού από εκεί θα περνάει ο ποδηλατόδρομος της Κανάρη. Το υπόλοιπο κομμάτι της Αλεξάνδρου Υψηλάντου, αυτό δηλαδή που ξεκινάει από το ύψος της Αγίου Νικολάου και καταλήγει στην Γούναρη θα πεζοδρομηθεί από την πλατεία Μαρκάτο έως μετά ακριβώς από την Παντάνασσα.

Σε ότι αφορά την Σισσίνης θα γίνει και εκεί πεζόδρομος –  ποδηλατόδρομος από το ύψος της Καρατζά έως στην Γερμανού που ουσιαστικά θα ενώνει τα Ψηλαλώνια με την Άνω πόλη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αμέσως μετά τα έργα της Τριών Ναυάρχων (ολοκληρώνονται με το νέο έτος) ξεκινούν οι εργασίες σε Κανάρη και Σισσίνης (σχεδόν ταυτόχρονα) και κατά την άνοιξη πάνε στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα