Αναπλάσεις σε Ζαβλάνι και Ανθούπολη

03.12.2023 / 16:00
ανθούπολη

Του Ανδρέα Κολλιόπουλου

Ανάμεσα στα έργα που έχει προτείνει η δημοτική αρχή για το νέο σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που αναμένεται να διεκδικήσει από το νέο ΕΣΠΑ, βρίσκονται και δύο αναπλάσεις που εφόσον υλοποιηθούν θα δώσουν μια νέα ανάσα σε κάθε περιοχή.

Η πρώτη αφορά την ανάπλαση των περιοχών του Ζαβλανίου και της Ανθούπολης. Πρόκειται για δύο γειτονικές συνοικίες που βρίσκονται στο Αρκτικό Διαμέρισμα της Πάτρας.

Οι αναπλάσεις που θέλει να προωθήσει η δημοτική αρχή αφορούν την βελτίωση του οδικού δικτύου, την ανακαίνιση των πεζοδρομίων, την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, αλλά και την αισθητική τους ανάδειξη με νέους πεζόδρομους, αλλαγές στον φωτισμό, δεντροφυτεύσεις και ότι άλλο χρειαστεί, ανάλογα φυσικά με την μελέτη που θα κατατεθεί.

Κι οι δύο αυτές περιοχές έχουν ανάγκη μια νέα πνοή. Οι δρόμοι του Ζαβλανίου είναι σε κακή κατάσταση, τα πεζοδρόμια χρειάζονται βελτιώσεις και γενικότερα η εργατική αυτή συνοικία έχει ανάγκη από παρεμβάσεις.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την Ανθούπολη, παρόλο που η κατάσταση σε αυτή είναι κάπως καλύτερη αφού πρόκειται για μια από τις ανερχόμενες περιοχές της βόρειας Πάτρας, με την δική της αγορά και ζωή.

Οι προσφυγικές κατοικίες σε Γηροκομείο και Ρίο

Το δεύτερο έργο ανάπλασης έχει να κάνει με προσφυγικές κατοικίες. Πρόκειται για τις προσφυγικές κατοικίες που υπάρχουν στο Γηροκομείο και στο Ρίο, σε συγκεκριμένα μέρη των δύο αυτών περιοχών.

Οι κατοικίες και ο περιβάλλοντας χώρος γύρω από αυτές έχουν μια ιστορική συνέχεια και η ανάπλαση έχει σκοπό να δοθεί η δυνατότητα και στις επόμενες γενιές των οικογενειών που ζουν εκεί να παραμείνουν στη γειτονιά τους.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς ο Δήμος έχει ξεκινήσει ήδη μια τέτοια προσπάθεια μέσα από την ανάπλαση των Προσφυγικών, αλλά και της Γούβας, σε δύο διαφορετικές περιοχές της Πάτρας, με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ήδη αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, όπως και στα Καντριάνικα στην περιοχή των Συνόρων.

Α. Κολλιόπουλου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα