Ανάλυση “Νεολόγου”: Επενδύει στην κοινωνία ο Σβόλης – Κόβει πίτα τη Δευτέρα στον “Αστέρα”

04.02.2023 / 10:00
ΣΒΟΛΗΣ

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΓΚΟΛΗ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

Με τη σταδιακή παρουσίαση των θέσεών του, για τα σημαντικότερα προβλήματα της Πάτρας και για τις προοπτικές της, προχωρά ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, σε συνδυασμό με τη συνέχιση των περιοδειών του και την προετοιμασία για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας (Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στον «Αστέρα», στις 18:30).

Ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος επιχειρεί να πείσει σημαντική μερίδα της κοινωνίας ότι μπορεί να τον εμπιστευθεί στον δημαρχιακό θώκο, «αφού, αφενός, η παράταξή του ήταν συνεχώς παρούσα μετά τις εκλογές, με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, παρά τις δυσκολίες με τον κορωνοϊό και αφετέρου γιατί έχει απαντήσεις σε όλα τα σύγχρονα ζητήματα που προκύπτουν, αποδεικνύοντας τη διαχρονική αξιοπιστία της». Σύμφωνα με πρόσωπα που στηρίζουν τον κ. Σβόλη, «λαμβάνουν θετικό για εκείνον κλίμα από τους πολίτες, το οποίο μάλιστα… φτάνει ως την Αθήνα, κάτι που είναι σημαντικό, μιας και θεωρείται πως μετέπειτα η Πειραιώς θα κληθεί να στηρίξει συγκεκριμένη υποψηφιότητα για τον Δήμο, άμεσα ή έμμεσα. Ναι μεν στη ΝΔ, όπως και σε όλα τα κόμματα αυτή τη στιγμή προκρίνονται οι εθνικές εκλογές, αυτό δεν σημαίνει, δε, ότι οι αυτοδιοικητικές θα αφεθούν στην τύχη τους. Ως εκ τούτου, η Αθήνα παρακολουθεί δραστηριότητες και συνομιλεί εκτενώς με στελέχη της Πάτρας».

Οι δύο όψεις

Σημειώνεται πως, προτάσεις και… αυτοπροτάσεις για στήριξη προσώπου που θα εκπροσωπήσει τη γαλάζια πολυκατοικία καταγράφονται, ωστόσο τα σενάρια που προκρίνονται αυτή τη στιγμή από γαλάζια στελέχη είναι δύο: Το πρώτο είναι, η στήριξη του Κώστα Σβόλη, που εκπροσωπεί ζώσα παράταξη και θα έχει τον χρόνο για στελέχωση δυναμικού ψηφοδελτίου, «ώστε να αποδείξουμε ότι δεν στηρίζουμε συνεχώς υποψηφίους μιας χρήσης». Το δεύτερο έχει να κάνει με τη στήριξη εκλεγμένου βουλευτή, αμέσως μετά τις δεύτερες εθνικές εκλογές, «αφού ο υπολειπόμενος χρόνος έως τον Οκτώβρη –εάν έχουν ολοκληρωθεί οι βουλευτικές αναμετρήσεις έως τέλη Μαΐου- επαρκεί». Πάντως, σύμφωνα με το έως ώρας κλίμα, «περισσότεροι είναι οι αυτοδιοικητικοί και τα στελέχη της ΝΔ που συμφωνούν με την πρώτη προσέγγιση», διότι κατ΄αυτούς «το ψηφοδέλτιο φέρνει τη νίκη και όχι μόνο το πρόσωπο. Μια δυναμική ομάδα υποψηφίων ‘’χτίζεται’’ σε ικανό χρονικό διάστημα και όχι την τελευταία στιγμή. Όπως και οι θέσεις, κατόπιν συζήτησης με την κοινωνία, δεν θα είναι αποτελεσματικό να μεταδοθούν την τελευταία στιγμή».

Τα άλλα ονόματα

Από εκεί και πέρα, ο Ιάσων Φωτήλας έχει αρνηθεί – επισήμως – στο «Νεολόγο» των Πατρών ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, είτε εκλεγεί, είτε όχι, βουλευτής. Ο Πέτρος Ψωμάς δεν φαίνεται να συγκινεί τη ΝΔ, ενώ, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε παρών για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Υποστήριξε μάλιστα, επιχειρώντας να επισπεύσει και εξελίξεις στην κεντροδεξιά, ότι, δεν θα είναι υποψήφιος μόνο στην περίπτωση που η ΝΔ στηρίξει επισήμως συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο τότε θα υπερασπιστεί και ο ίδιος εκλογικά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα