Ανακοίνωση του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας: Καμία αύξηση στα τέλη και για το 2022

13.10.2021 / 12:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xyta_aftodioikisi

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας στο πλαίσιο της τιμολογιακής του πολιτικής για το έτος 2022 δεν προχώρησε σε καμία αύξηση των τελών προς τους Δήμους και κατά συνέπεια προς τους Δημότες για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στους υφιστάμενους ΧΥΤΑ.

Αντιθέτως υπάρχει μικρή μείωση στα τέλη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης σε επίπεδο νομού και στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να μην επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οι πολίτες στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Θα πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων στο άμεσο μέλλον με την παραγωγή λιγότερων  σκουπιδιών αλλά και με την περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους τόσο στην πηγή όσο κατά τη διαδικασία συλλογής και διαλογής τους από τους Δήμους, είναι μονόδρομος ώστε να επιτύχουμε και περιβαλλοντική προστασία και οικονομία κλίμακας. 

Τα επόμενα χρόνια έως την κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, είναι χρήσιμα και κρίσιμα προκειμένου να υλοποιήσουν οι Δήμοι δράσεις και έργα με στόχο τη μείωση των προς διάθεση απορριμμάτων.

Οι τιμές οι οποίες προτείνονται από τον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. για το έτος 2022 ανά Δήμο είναι οι εξής:

-Δήμος Πατρέων: 12,60  ευρώ ανά τόνο.

-Δήμος Δυτικής Αχαΐας: 12,60  ευρώ ανά τόνο.

-Δήμος Καλαβρύτων: 13,07 ευρώ ανά τόνο.

-Δήμος Ερυμάνθου: 13,44 ευρώ ανά τόνο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα