Ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρεων

18.10.2021 / 17:12
31s1sxoleioaithousa-thumb-large

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρεων με ανακοίνωση τους αντιδρούν στις ανακοίνωση των αρμόδιων φορέων γιασυγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην Αχαϊα.

Η ανακοίνωση, αναφέρει: «Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

στην Πάτρα όπως και σε όλη την Ελλάδα.  Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αχαΐας έχουν ήδη ξεκινήσει «προσπάθειες» συγχωνεύσεων στα σχολεία της περιοχής μας καλώντας διευθυντές σχολικών μονάδων να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, υποβαθμίσεις ολιγοθέσιων σχολείων , ακόμα και αναστολές σχολικών μονάδων!  Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην περιοχή μας καταγράφονται συγχωνεύεις έως και 30 τμημάτων στη Δευτεροβάθμια με κατεύθυνση να φτιαχτούν τμήματα 27 και 28 μαθητών αλλά και με αναστολές σχολικών μονάδων (Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών), συγχωνεύσεις τμημάτων ένταξης, ακόμα και μετακινήσεις μαθητών ειδικών σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

Αδιαφορούν ακόμα και για τις περιπτώσεις μαθητών που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής

φροντίδας και φοιτούν σε αυτά τα τμήματα!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αντί να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων 2 μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων!

Χωρίς να τους απασχολεί ούτε η διάδοση του ιού σε πολυπληθή τμήματα, ούτε οι επιπτώσεις που θα φέρουν οι συγχωνεύσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Και όλα αυτά προκειμένου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους!

Απαιτούμε:

• Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.

• 15 μαθητές ανά τάξη με εξασφάλιση κατάλληλων αιθουσών.

• Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων”.